Güncel Güncelleme Tarihi: 30 Nis 2024 09:00

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz oldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu taşıma ücretsiz olacak.

toplu taşıma

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu taşıma ücretsiz olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla bu günlerde vatandaşlar belirli ulaşım hatlarını ücretsiz kullanabilecek.

1 Mayıs'ta Ücretsiz Toplu Taşıma

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki toplu taşıma hizmetlerinden bazıları ücretsiz olacak. Ankara'da Başkentray, İstanbul'da Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İzmir'de İZBAN gibi ana ulaşım hatları ücretsiz hizmet verecek.

19 Mayıs'ta da Ücretsiz

Benzer şekilde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda da bu şehirlerde toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Bu karar, vatandaşların bu özel günlerde ulaşım maliyetlerini düşürmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu düzenlemeyle, vatandaşların 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta toplu taşıma kullanarak etkinliklere, kutlamalara veya tatillere daha kolay erişim sağlaması amaçlanıyor. Ayrıca, bu tür uygulamalar toplu taşıma kullanımını teşvik ederek trafik yoğunluğunu azaltabilir ve çevresel etkileri sınırlayabilir.

Ekleme Tarihi: 30 Nis 2024 09:00