Güncel Güncelleme Tarihi: 4 May 2024 10:00

İliç'teki maden faciasında 2 işçiye daha ulaşıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında, toprağın altında kalan 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

iliç toprak altındakiler

İliç'teki Maden Ocağında 2 İşçinin Daha Cansız Bedenine Ulaşıldı

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında, toprağın altında kalan 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiden 2'sinin daha naaşına ulaşıldığını duyurdu.

Bakan Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

  • "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda, aralıksız devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık."
  • "Diğer 5 madencimize ulaşmak için ekiplerimiz 7/24 çalışmalarını sürdürüyor."
  • "İşçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum."

iliç toprak altındakiler

Bulunan cansız bedenlerin işçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz'e ait olduğu açıklandı. 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiden daha önce 5 Nisan'da ve 19 Nisan'da iki işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

Yetkililer, diğer 5 kayıp işçiyi bulmak için çalışmaların 24 saat boyunca devam ettiğini belirtti. Kaybolan işçilerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi. Yaşanan bu üzücü olay, madencilik sektöründeki güvenlik koşullarının ve maden ocaklarındaki güvenlik önlemlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini göstermektedir.

Ekleme Tarihi: 4 May 2024 10:00