Bülten Güncelleme Tarihi: 25 Nis 2024 14:00

Otomotiv sektöründe eleman bulmak zorlaşıyor

Otomotiv sektörü, son yıllarda önemli değişimler ve dönüşümler yaşıyor.** Bu değişimlere bağlı olarak sektörde ihtiyaç duyulan beceriler de değişiyor.

aşin otomotiv

Otomotiv Sektöründe Eleman Bulmak Zorlaşıyor: "Yeni Nesli Sektöre Kazandırmak Zorundayız"

Otomotiv sektörü, son yıllarda önemli değişimler ve dönüşümler yaşıyor. Bu değişimlere bağlı olarak sektörde ihtiyaç duyulan beceriler de değişiyor. Fakat bu değişimlere ayak uydurmak ve sektörde kalifiye eleman bulmak her geçen gün zorlaşıyor.

Özellikle satış sonrası hizmetleri alanında, nitelikli teknisyen bulmak büyük bir problem haline geldi. Oto servislerinde çalışacak eleman bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu durumun temel sebebi ise yeni neslin bu sektöre ilgisinin az olması.

Aşin Motorlu Araçlar ve Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, bu konuya dikkat çekerek şunları söylüyor:

"Yeni nesli sektörümüze kazandırmak zorundayız, başka şansımız yok. Daha sosyal bir ortam veya görece daha rahat çalışma şartları nedeniyle gençler perakende veya gıda işletmeciliği sektörlerinde çalışmayı tercih ediyor. Meslek Liseleri kan kaybediyor."

Nitelikli teknisyen ihtiyacını karşılamak için şirket olarak Meslek Liseleri'ne desteklerde bulunduklarını, sınıflar açtıklarını ve eğitim gören gençlere staj imkanları sunduklarını belirten Erdem, sektördeki diğer oyunculara da bu konuda çağrıda bulunuyor.

"Tüm paydaşlar olarak yeni nesli otomotive kazandırmak adına stratejiler oluşturmak, sektörümüzü sevdirmek durumundayız."

Erdem, Meslek Liseleri'ne ekipman ve sınıf desteği veren Aşin Motorlu Araçlar'da eğitim gören gençler için de staj imkanı sunulduğunu ifade ediyor.

"Teorik eğitim kadar pratik eğitimin, sahayı koklamanın da önemli olduğunu düşünüyoruz ve gençlerimize Aşin Motorlu Araçlar'da staj fırsatı sunuyoruz.  Burada hem meslek öğreniyorlar hem de çekirdekten nitelikli çalışan yetiştirme şansı bulmuş oluyoruz. Bu anlamda rakiplerimize ve sektördeki diğer oyunculara da ilham kaynağı olmak, teşvik etmek istiyoruz.  Aksi durumda birkaç yıl sonra çalışacak teknisyen bulamayacağız, istihdam sorunu demek, 3 günde onarılacak bir aracın haftalarca onarılamaması demektir."

Otomotiv sektörünün geleceği için bu sorunun çözülmesi oldukça önemli. Sektördeki tüm paydaşların bu konuda iş birliği yapması ve yeni neslin ilgisini çekmek için çalışmalar yapması gerekiyor. Aksi takdirde sektörde önümüzdeki yıllarda büyük bir iş gücü açığı oluşması kaçınılmaz.

Bu konudaki görüşlerinizi ve eklemek istediğiniz bilgileri yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Ekleme Tarihi: 25 Nis 2024 14:00