Asayiş Güncelleme Tarihi: 18 Kas 2017 13:25

Akın İpek'in Bylock yazışmalarında Hüseyin Çelik'le sır görüşme

FETÖ davalarının firari sanığı, Koza İpek Grubu'nun sahibi, eski medya patronu Akın İpek'in, deşifre edilen Bylock yazışmaları ortaya çıktı.

Akın İpek'in Bylock yazışmalarında Hüseyin Çelik'le sır görüşme

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarının firari sanığı, Koza İpek Grubu'nun sahibi, eski medya patronu Akın İpek'in, deşifre edilen Bylock yazışmaları ortaya çıktı. Ankara Mali Şube Müdürlüğü'nce çözülen ve Akın İpek'in Ankara'da yargılandığı dava dosyasına giren yüzlerce sayfalık ByLock yazışmalarında, çok çarpıcı ifadeler yer aldı.

AKIN İPEK FETHULLAH GÜLEN’E MESAJLAR GÖNDERİYOR

101941 numaralı ByLock kullanıcısı olan Akın İpek, Fetullah Gülen'in önemli adamlarından biri olduğu anlaşılan 75245 kullanıcı kodlu Mustafa Kılıç ve Mustafa Tekerek, İD’sine bağlı kişi aracılığıyla HE (Hocaefendi) dediği Fetullah Gülen'e de mesajlar gönderiyor.

İŞTE İNGİLTERE’DE YAŞAYAN FİRARİ FETÖ SANIĞI AKIN İPEK’İN BYLOCK YAZIŞMALARI:

“BİR ÜLKE BİZLERE KUCAK AÇSA, HEPİMİZ GİTSEK”

“-Şimdi öyle aklıma geldi. Ben ne yaparım? Bir teknede uluslararası sularda dolaşırım. Teknenin masrafını da öğreneyim. Fakat benim adıma olan parayı her an bloke edebilirler. Ruanda Başkanı bizi tanır sever. Grup olarak, inanç var orada. Durumu anlatıp pasaport talebi olabilir mi? Bir ülke bizlere kucak açsa, hepimiz gitsek. Bugüne kadar dayandık bundan sonra Allah kerim. Bana ‘Muhbir olsun kurtulsun' diye haber gönderenler var. Cemaat aleyhine bir şeyler söylememi istiyorlar.”

PARAYLA KAYYIM AYARTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Koza İpek’e atanacak kayyıma da ayar çekilmeye çalışıldığı yazışmalarda, FETÖ’nün işine yarayabilecek ve istediklerini yaptırabilecekleri kayyıma birkaç milyon dolar para verebilecekleri gözleniyor:

“-Murat Aksu güvenilir biri mi? Kayyım olarak tek başına kendini atatmaya gücü yeter mi? Yeterse yankesici olması hiç fark etmez. Bedeli neyse veririz. Ya da hükümetle arası çok iyi olan bizim dediğimizi yapacak, kendini kayyum olarak atatacak kim olabilir? Bu kişiye çok para da verebiliriz. Hüseyin Çelik yapabilir mi? Sizce gücü yeter mi? O olsa daha iyi olur. İhtiyacı da vardır. Kendi menfaati gibi empoze eder, kendi menfaatinin yanında şirket menfaatlerini de korur.”

“EUROSAT'TA YER AYARLAYIP TÜRKÇE KONUŞAN HERKESE ULAŞMAYI PLANLIYORUZ”

“-Bugün medyadaki arkadaşlarla durumu değerlendirdik. Medyayı buraya (İngiltere) taşımaya çalışıyorum. Eurosat'ta yer ayarlayıp Türkçe konuşan herkese ulaşmayı planlıyoruz. Belki reklam bile alınabilir, araştırıyoruz. Siz doğrudan Hüseyin Çelik'e gitseniz, daha iyi olur. Oradan bilgi verirsiniz.”

“BUGÜN VE KANALTÜRK'Ü ESİR ALDILAR”

“-Hüseyin Çelik’e sabah Şaban Bey'i göndereceğim. Ama Murat Aksu’nun hükümetle arası yokmuş. Allahtan mucizevi bir yardım bekliyorum. Çakal ve it sürüsü etrafımızda her gün bir yerimizi parçalıyor. Bugün ve Kanaltürk'ü esir aldılar. Esir pazarında satmak istiyorlar.”

RASİM KUSEYRİ’DEN İZİNSİZ BİR İŞ YAPILMIYOR

Bylock dökümlerinde firari Akın İpek’in FETÖ’den Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan avukatı Rasim Kuseyri’nin de ismi sık sık geçiyor ve Kuseyri’den izinsiz bir şey yapılmaması yönünde gelen uyarılar ise dikkat çekiyor.

MASAK DA FETÖ YAPILANMASI MI VAR?

Yine Rasim Kuseyri’nin MASAK raporlarına karşı savunma yapması beklenirken, yazışmalarda geçen “Bizim MASAK ekibinin haberi var mı” ifadeleri, MASAK da FETÖ yapılanması mı var varsa herhangi bir girişimde bulunuldu mu sorularını akıllara getiriyor.

TELAŞLA İNGİLTERE VE ABD BANKALARINDA HESAP AÇTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yine aynı Bylock yazışmalarında İngiltere de bulunan Akın İpek’in İngiltere ve ABD bankalarında telaşla hesap açtırmaya çalıştığı gözlemlenirken, ABD’de ev satın alma planlarının yapıldığı dikkat çekiyor.

“YÜCE SULTANA ŞÜKÜRLER OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL YERİNDE YEDİĞİMİZ ÖNÜMÜZDE YEMEDİĞİMİZ ARKAMIZDA”

Akın İpek ile banka hesaplarına ilişkin yapılan yazışmalar esnasında kullanılan, “Yüce sultana şükürler olsun, dünyanın en güzel yerinde yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda” ifadeleri öne çıkıyor. Buradaki yüce sultanın kim olduğu konusu merak konusu olurken, Bylock dökümlerinin 35 sayfasında geçen “Lüxemburg’da çok paramız var” ifadeleri de FETÖ firarisi Akın İpek’in İngiltere de rahat bir hayat sürdüğünü ortaya çıkarıyor.

İPEK HOLDİNG KAYYUMU AV. HASAN ÖLÇER’E OPERASYON ÇEKİLİYOR, GÖREVİNDEN ALINIYOR

Akın İpek’in söz konusu Bylock yazışmalarının 27. sayfasında, Koza İpek’e Kayyım olarak atanan Hasan Ölçer’e sosyal medya üzerinden algı operasyonu çekmenin de planlandığı gözlendi. 

“-Sevgili hocam kayyım Hasan Ölçer muradına erdi. Mercedes 500’e de yerleşti, geldiğinde açtı, bu herifi gündemde tutsak keşke sosyal medyada. Bu herkesin ağırına gidiyor sosyal medyada. Nereden ne tırtıklarım diye kendine vekâlet çıkarmış. Hayalinde 100 bin lirayı bir arada görmemiş bir adam yüz milyonlarca dolar kasanın başına oturdu” ifadelerinin yer aldığı yazışmalar sonrası Koza İpek Holding Kayyumu Av. Hasan Ölçer’in 4 Mart 2016 tarihinde Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla görevinden alındığı öğrenildi.

KAYYUM HEYETİNDEKİ AV. HİMET KELEŞ’E DE OPERASYON ÇEKMEYİ PLANLIYORLAR: “BU İKİ KAYYIMDAN KURTULMAMIZ GEREK”

Koza İpek Grubu’na atanan 5 kişilik kayyum heyeti arasında bulunan Av. Hikmet Keleş’den de kurtulma planlarının yapıldığı Akın İpek’in Bylock yazışmalarının 42.sayfasında, “Bu iki kayyumdan kurtulmamız gerek, birimizi vurabilirler. Psikopatlar. Ne yapabilirler başka? Hikmet Keleş silahlı olarak eve gitmiş İncek’e. Kendinden geçmiş bir ara. Bunu işleme imkanımız var mı? Suç duyurularını hızlandırmamız lazım. Çok ağır gidiyoruz. O savcı nasıl biri? Militan mı Gölbaşı? Bunları takip etmemiz lazım”şeklinde ifadeler yer aldı.

ALİ ÜNAL KİM? MHP VE FETÖ İLE İLGİSİ VAR MI?- “AİLECE EMİN ELLERDEYİZ O ZAMAN”

Akın İpek’in Bylock yazışmalarının 34. sayfasında ise çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Bu bölümde Akın İpek ile 12920 numaralı Av. Şule Yıldız üzerine açılan hesaptan yazışan Bylock kullanıcısı arasında geçen diyalog merak uyandırdı. “MHP’de yeni yönetim gelebilir mi var mı şansları” diye soruların sorulduğu yazışmada “Parçalanmaya ordu izin vermez. Fakat o süreç çok sancılı geçer. Bu herife kimse bir şey vermez. Güvenmezler. Kimse bu herifin ipiyle kuyuya inmez. Ali Ünal ile teyze oğlu musunuz?” sorusunun sorulduğu görülüyor. Arkasından da “Ailece emin ellerdeyiz o zaman” ifadelerinin kullanıldığı gözlemleniyor.

SELMAN İSİMLİ ŞAHIS YAPILACAK FETÖ OPERASYONLARINI ÖNCEDEN HABER VERİYOR

Son olarak Bylock dokümanının 52.sayfasında, 75245 numaralı Bylock kullanıcısı Akıp İpek ile yaptığı yazışmada, Selman isimli bir kişiden bahsediyor. Bahsedilen Selman isimli kişinin yapılacak FETÖ operasyonlarını önceden sızdırdığı “Selman geldi. Aralık gibi büyük operasyon varmış” ifadelerinden ortaya çıkıyor.

Ekleme Tarihi: 18 Kas 2017 13:25