Asayiş Güncelleme Tarihi: 20 Oca 2018 13:01

Ankara'dan Bursa'ya giden tur otobüsü kaza yaptı 13 ölü, 42 yaralı

Ankara'dan Bursa'ya giden tur otobüsü yol kenarında bulunan ağaca çarptı. 13 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi yaralandı.

Ankara'dan Bursa'ya giden tur otobüsü kaza yaptı 13 ölü, 42 yaralı

Ankara’dan Uludağ’a geziye gidenleri taşıyan ‘Kartallar Gezi Eş Dost Turizm Acentesi’ne ait otobüs, Eskişehir kent merkezini geçtikten hemen sonra yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, otobüste bulunanlardan ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri otobüsteki yaralıları ve ölenleri araçtan çıkardı. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, ölenlerin cenazeleri de hastanelerin morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖZALTINDAKİ ŞOFÖR: ÖNÜME KARARTI ÇIKTI, KÖPEK SANDIM

Kazada hafif yaralı olarak kurtulan ve polis tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü Muhsin Özer (51), Ankara’dan gece saat 24.00’te Bursa Uludağ’a gitmek için yola çıktığını söyledi.  Özer polise verdiği ifadesinde Sivrihisar ilçesindeki mola yerinde otobüs şoförlüğünü Erkan Aydoğan’dan devraldığını anlatarak, “Eskişehir’de önüme bir karartı çıktı. Köpek sandım. Direksiyonu sağa kırdım ancak aracı toparlayamadım ve ağaca vurdum” dedi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaralılardan bazılarını hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini, ölen 11 kişinin ise kimliklerini belirleme çalışmasının sürdüğünü bildirdi. 

Ekleme Tarihi: 20 Oca 2018 13:01