Asayiş Güncelleme Tarihi: 22 Haz 2017 03:46

Askerlerin zehirlenmesinde denetimi TSK yapmış

Manisa'daki gıda zehirlenmeleriyle ilgili bir gerçeği daha Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıkladı. Çelik, askeriyedeki gıda denetimlerini bakanlık değil TSK'nın yaptığını söyledi.

Askerlerin zehirlenmesinde denetimi TSK yapmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, askeri kışlalardaki gıda denetimlerini kendilerinin değil TSK'nın gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye genelinde gıda güvenliği konusunda bir sorun yaşanmadığını ifade eden Çelik, Manisa'dan alınan numunelerin inceleneceğini ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Çelik, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından sektör temsilcilerine yönelik TMO Güvercinlik Tesislerinde düzenlenen iftar programında Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin soruşturma hakkında bilgi paylaştı.

Gıda denetimlerinde Türkiye genelinde bir sorun yaşanmadığını söyleyen Çelik, askeriyedeki denetimleri kendilerinin değil bizzat TSK tarafından yürütüldüğünü açıkladı. Çelik, savcının talimatıyla yemeklerden numunelerin alındığını ve laboratuvarlarda incelendikten sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

KATAR'A UYGULANAN AMBARGO

Çelik, tarım ve gıda ürünlerinin öneminin her gün daha çok anlaşıldığına işaret ederek, Katar'ın içinde bulunduğunu durumun gıda ürünleri konusundaki ihtiyaçlarından kaynaklandığına dikkati çekti.

Bakan Çelik, "Katar'a ambargo uygulanmaya başladı. Kendilerine ait nüfus 400 bin ama 2,5 milyon civarındaki Katar halkı öncelikli olarak apartmanlar, fabrikalar ve televizyonlar değil, marketlerdeki yiyecek, içeceklerin önem arz ettiği bir tabloyla karşı karşıya kaldılar. Aslında fert başına milli gelir olarak son derece zengin ülkeler arasında yer alan Katar'ın bu zenginliğinin, zora ve dara düştüğü zaman, kapıların kapandığı zaman hiçbir şey ifade etmediğini herkes gördü. Aslında bunlar ibret almamız, ders çıkarmamız gereken olaylardır. Onun için ülkemizdeki tarım ve hayvancılıkla ilgili atılması gereken adımlar noktasında sorumlu bakan ve sektörün tüm paydaşları olarak üzerimize düşenleri firesiz yapmak zorundayız. Doğruları yapmak zorundayız. Doğru neyse gelecek nesillere daha güçlü, daha güvenilir gıda arzı konusunda sorun yaşamayan bir ülke teslim etmek zorundayız." dedi.

Bakanlığının temel konulara parmak bastığını ve gereken çalışmaları yürüttüğünü aktaran Çelik, Türkiye'nin kendi milletinin yanı sıra 3 milyonun üzerindeki sığınmacılarla 40 milyona yakın turisti doyurmak zorunda olduğunu söyledi.

Ekleme Tarihi: 22 Haz 2017 03:46