Asayiş Güncelleme Tarihi: 20 Eki 2017 21:25

Davutoğlu'na yakın ORSAM Başkanı Şaban Kardaş gözaltında

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen ORSAM Başkanı Şaban Kardaş gözaltına alındı...

Davutoğlu'na yakın ORSAM Başkanı Şaban Kardaş gözaltında

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen ORSAM Başkanı Şaban Kardaş gözaltına alındı. Kardaş’ın Ankara’dan İstanbul’a getirildiği iddia ediliyor.

Bir dönem Emre Uslu'yla ev arkadaşı olan Şaban Kardaş’ın adı, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Büyükada'da gerçekleştirilen ve eski CIA’cı Henri Barkey’in de olduğu toplantıyla da anılmıştı.

ŞABAN KARDAŞ KİMDİR

ORSAM Başkanı Şaban Kardaş, UTAH Üniversitesi'nde bir dönem Cemaat'in etkin olduğu Ortadoğu Araştırmaları'nda öğrenciydi.

Kardaş, Emrullah Uslu ile birlikte ABD Jamestown'da yazılar yazarken, oradan Zaman gazetesine de yazılar gönderiyordu. Şaban Kardaş, Erdoğan’ın FETÖ’ye ilk savaş açtığı dönemlerde birden hükümet yanlısı ve hükümetin dış politikasının en hararetli savunucusu oldu. Kardaş bu hamlesinin ardından Zaman'dan Sabah’a geçti.

Davutoğlu döneminin en gözde ismi olan Kardaş’a TRT dahil tüm TV’ler açıldı. Üniversitede yükselmesi durdurulamadı. En sonunda da Hükümetin ve Dışişleri Bakanlığı’nın yarı resmi yayın organı ORSAM’ın (Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi) başına Davutoğlu’nun döneminde getirildi. ORSAM’da “ulusalcı”, “Türkçü” “analiz”ciler kısa sürede kovuldu.

Ekleme Tarihi: 20 Eki 2017 21:25