Asayiş Güncelleme Tarihi: 9 Oca 2018 00:34

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler'in koruma subayı serbest bırakıldı

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler'in koruma subayı Burak Akın, adliyeye götürüldü. Akın, savcılık ifadesinin ardından adli kontrol talebi ile hakimliğe sevk edildi. Talebi kabul eden hakimlik Akın'ı serbest bıraktı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler'in koruma subayı serbest bırakıldı

“FETÖ üyesi” olduğu söyleyerek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler’in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın ve 2 asker adliyeye sevk edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın, 28 Aralık 2017’de emniyete giderek, “FETÖ üyesi” olduğunu söyledi. Gözaltına alınan Akın’ın ifadesi doğrultusunda, Yüzbaşılar Burak Akın ve Fuat Söylemez de gözaltına alındı.

Ek gözaltı süreleri dolan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Akın, Söylemez ve Koçyiğit, adliye götürüldü.

Savcılık ifadelerinin ardından Burak Akın, Fuat Söylemez, Abdülkadir Koçyiğit, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, 3 askerin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

15 TEMMUZ’DA VURULMUŞTU

Burak Akın, 15 Temmuz darbe girişiminde, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak birlikte, Genelkurmay Karargahı’na gitmişti. Çolak’ı kaçıran darbeci askerler, Yüzbaşı Akın’ı da vurmuştu. Akın, darbecilere karşı direndiği için madalya ile ödüllendirilmişti. 

Ekleme Tarihi: 9 Oca 2018 00:34