Asayiş Güncelleme Tarihi: 27 Eki 2017 15:24

Karadeniz'e sızan teröristlerden itiraf: Nefes alamıyoruz

Giresun'da yakalanan PKK'lının ifadesinde "Bölgede nefes alamıyoruz, her yerde zırhlılar ve asker var. Bölgede sıkışmış durumdayız, yiyecek bulmakta zorlanıyoruz" dediği öğrenildi.

Karadeniz'e sızan teröristlerden itiraf: Nefes alamıyoruz

Giresun'un  Dereli ilçesi kırsalında yakalanan  PKK'nın  Karadeniz yapılanmasına mensup 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın sorgusu sürüyor.

ÖRGÜT SIKIŞTI

Giresun'un  Dereli ilçesi Kulakkaya yaylası kırsalında geçtiğimiz gün aç kalınca yiyecek bulabilmek için ormandan yerleşim alanına inen  PKK'lı Mustafa Tolucan yayla sakinlerinin ihbarı sonrası yakalanarak gözaltına alınmıştı.  Jandarma'da sorgusuna devam edilen Tolucan'ın ifadesinde örgütün  Karadeniz bölgesinde iyice sıkıştığı ve harekat edemez duruma geldiği bilgisine ulaşıldı.

JOAK VE JÖPER BÖLGEYİ DAR ETTİ

Bölgeye eylül ayında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( TSK) en seçkin timleri olan JOAK ve JÖPER'ler gönderilerek operasyonlara destek vermesiyle iyice sıkışan örgüt üyeleri bölgeden çıkmaya çalıştığı öğrenildi.

"NEFES ALAMIYORUZ"

Giresun'da yakalanan BTÖ üyesi Mustafa Tolucan, ifadesinde "Biz üç aydır bölgede nefes alamıyoruz, baktığımız hareket ettiğimiz her yerde zırhlılar ve asker var. Bölgede sıkışmış durumdayız, yiyecek bulmakta zorlanıyoruz" dediği öğrenildi.

Tolucan'ın sorgusu devam ederken güvenlik güçleri ise operasyonlarını bölgede genişleterek devam ettiriyor.

Ekleme Tarihi: 27 Eki 2017 15:24