Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 30 May 2017 03:34

Android telefonları zehirleyen virüse dikkat

California Üniversitesi araştırmacıları Android telefonları tehdit eden yeni bir virüs dalgası keşfetti. Google Play Store'da sıradan bir uygulama olarak görünen virüs telefona indirmesiyle aktif hale geliyor.

Android telefonları zehirleyen virüse dikkat

California Üniversitesi araştırmacıları android yazılımlı mobil telefonları tehdit eden yeni bir virüs dalgasının yayıldığını duyurdu. Tehlike saçan virüsün kullanıcıların Google Play Store'dan uygulamayı indirmesiyle aktif hale geliyor. Söz konusu zararlı yazılım Google Play Store'da normal uygulamalara benzer görüntüsüyle de fark edilemiyor.

Diğer virüstlerin aksine Android telefonlarda yayılmaya başlayan yeni virüs kolayca aktif hale gelebiliyor. Virüse maruz kalmak için uygulamayı indirmek yeterli oluyor. Zararlı yazılım kendiliğinden aktif hale geldiği için ayrıca programın çalıştırılmasına gerek duymuyor. Yalnızca telefona indirilmesi ile iş işten geçiyor. Virüsün "Cloak and Dagger" yöntemiyle cihaza saldırdığı ve sessizce zarar vermesi dikkat çekiyor.

Virüs ilk olarak California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından tespit edildi. Zararlı yazılım, Google Play Store'da sıradan uygulama görüntüsüyle farkedilmez iken indirilmesi sonrası Facebook'un sohbet uygulamasını da kullanarak "SYSTEM_ALERT_WINDOW" izni alan zararlı yazılım bu yöntemle mobil telefondaki şifreleri ve diğer gizli bilgileri çalıyor.

Ekleme Tarihi: 30 May 2017 03:34