Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 6 Şub 2018 13:00

Bakan Arslan'ın sözünü kesen robota format atıldı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Güvenli İnternet Günü kapsamında konuşma yaparken sözü robot Sanbot tarafından kesildi. "Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” diyen Sanbot'a, bakanın tepkisi sonrası format atıldı.

Bakan Arslan'ın sözünü kesen robota format atıldı!

Dünya Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, kendisine yavaş konuşması gerektiğini söyleyen Robot Sanbot’a tepki gösterdi. Robot Sanbot’a daha sonra format atıldı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Ankara’da yapılan Güvenli İnternet Günü programında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fethi Sayan’ın ardından kürsüye Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çıktı. Arslan’ın konuşma sırasında güvenli internetin önemine değindi. Programın sunucusu olan robot Sanbot araya girerek “Yavaş konuş, ne diyorsun anlamıyorum” dedi. Robotun bu sözleri Arslan’ı rahatsız etti.

ROBOT’TAN ARSLAN’A: NEDEN BAHSEDİYORSUN?

Sanbot daha sonra da ”Neden bahsediyorsun’ deyince Bakan Arslan kızdı ve “Değerli arkadaşlar belli ki birileri robotu kontrol etmek durumunda. Kontrol görevini hangi arkadaşımız yerine getiriyorsa gereğini yapın lütfen” dedi. Bakan konuşmasına devam ederken, robot Sanbot yeniden programlandı ve susturuldu. (Kaynak: Sözcü)

Ekleme Tarihi: 6 Şub 2018 13:00