Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 13 May 2017 02:20

İşte yeni Apple iPhone 8 modelinin tahmini satış fiyatı

Güney Kore devi Samsung Galaxy Note7R hazırlığı yaparken teknoloji devi Apple'ın çıkaracağı iPhone 8 modelinin özellikleri ve fiyatı merak konusu oldu. Goldman Sachs analizcisi Simona Jankowski hazırladığı raporda iPhone8'in en ucuz modelin fiyatını açıkladı

İşte yeni Apple iPhone 8 modelinin tahmini satış fiyatı

Goldman Sachs'ın analisti Simona Jankowski'nin yatırımcılar için hazırladığı raporda Apple iPhone 8 modellerinin en ucuz fiyatının 1000 dolar olacağını öne sürdü.

Her modeli çeşitli söylentilerle gündeme gelen Apple’ın bir üst akıllı telefon modeli iPhone 8 ile ilgili analistler tarafından hazırlanan ve paylaşılan raporda cep telefonunun en az 1000 dolar satış fiyatının olacağı tahmin ediliyor.Goldman Sachs analisti Simona Jankowski tarafından hazırlanan raporda,; iPhone 8'in 128 GB depolama alanına sahip modelinin 999 Amerikan Doları'na, daha büyük kapasiteli 256 GB depolama alanına sahip modelinin  1099 dolardan satışa sunulacağını belirtti.. Apple'ın piyasada mevcut olan 256 GB iPhone 7'nin en pahalı modeli 969 dolara satılıyor.
 
Goldman Sachs'ın analisti Simona Jankowski tarafından hazırlanan raporda Apple iPhone 8'in fiyatının yanı sıra yeni modelin özellikleriyle ilgili de çeşitli iddialara yer verdi.Jankowski'nin raporundaki bilgilere göre daha önce de gündeme gelen OLED ekranlı iPhone modelleri 2018'de teknoloji mağazaları raflarında satışa sunulacak.Jankowski, önceki iPhone modellerine göre daha yüksek fiyatlı olması beklenen iPhone 8'e ulaşımın zorlaşması ile önceki iPhone modellerinin satışının pozitik olarak etkileneceğini öngörüyor.. Analist Jankowski, 2018 yılında toplam 243 milyon iPhone modelinin satılabileceğini raporunda belirtiyor.

APLLE iPHONE FİYATININ DÜŞECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Analist Jankowski’nin raporundaki tahminlerine göre Apple iPhone 8 modellerinin fiyatları bekleyen müşterileri üzebilir fakat fiyatlandırma ile ilgili farklı tahminler ve iddialar da var. 2017 yılının başlarında Apple iPhone 8 ile ilgili farklı bir rapor hazırlayan UBS analisti Steven Milunovich, 64 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 8 modelinin de satışa sunulacağı ve fiyatının 850 ile 900 dolar arasında olacağını iddia etmişti. Analistler Jankowski ve Milunovich’in tahminlerinin farklı olmasının altında Apple iPhone 8 modellerinin farklı depolama alanlarının olması yatıyor. 

Teknoloji meraklıları yeni modeli büyük bir heyecanla bekliyor. Eğer Apple iPhone 8 Türkiye'de aynı fiyattan satışa çıkarsa 13 Mayıs kuru itibariyle fiyatı  3 bin 550 lira olacak.

Ekleme Tarihi: 13 May 2017 02:20