Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 9 Oca 2018 11:57

LG'nin yapay zekası Cloi lansmanda çuvalladı

LG firmasının mutfakta kullanılmak üzere tasarladığı Cloi isimli yapay zeka robotunun lansmanı felakete dönüştü. Cloi tanıtımda şirketin pazarlama müdürü VanderWaal'in "Bugün yemekte ne var?" gibi sorularını yanıtsız bıraktı, sosyal medyada dalga konusu oldu.

LG'nin yapay zekası Cloi lansmanda çuvalladı

Güney Kore firması LG’nin büyük umutlarla piyasaya sürmeye hazırlandığı yapay zeka robotu ‘Cloi’nin lansmanı büyük bir fiyaskoya dönüştü. Cloi, firmanın pazarlama müdürüyle ‘çıktığı’ sahnede sorulan hiçbir soruya yanıt veremeyince sosyal medyada dalga konusu oldu.

Ev içi yapay zeka sistemi olan Cloi’nin mutfakta bir dizi talimatı alması, tarif vermesi ve belirli sorulara yanıt vermesi öngörülüyordu. Ancak ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen teknoloji fuarında işler beklendiği gibi gitmedi.

VİDEO

Tanıtımın başında sorun yok gibi görünüyordu; LG’nin pazarlama müdürü David VanderWaal “Cloi’yi tanıtmama izin verin” deyince gözlerini kırpıştırarak “Günaydın Dave, umarım iyisindir. Bugün senin için ne yapabilirim?” dedi. Cloi, “Benim bugünkü programım ne?” sorusuna da sorunsuz yanıt verdi. VanderWaal, Cloi için “Fiziksel ve duygusal etkileşimde bulunabiliyor. Çok sevimli. İşte sizi gülümseten icatlar” diyordu.

‘CLOI BENİ SEVMİYOR’

Ancak çok geçmeden işler karıştı. Robot, “Çamaşır döngümde ne durumdayım?” sorusunu yanıtsız bıraktı. Pazarlama müdürü “Robotların bile kötü günleri oluyor” diyerek durumu geçiştirmeye çalıştı. Ancak Cloi, “Bu akşam yemekte ne var?” ve “Tavukla ne yemek yapabilirim” gibi varlık amacına hizmet eden sorulara da yanıt vermedi. VanderWaal, “Cloi beni sevmiyor” gibi şakalarla durumu yatıştırmaya çalışsa da salondakiler kahkahalarını tutamadı.

‘RUHU KESİN BİR KADIN’

Bu felaket tanıtımın LG’nin marka değerine zarar verebileceği söylenirken, Cloi sosyal medyada ‘meşhur’ olmuş durumda. “Cloi’nin ruhu kesin bir kadın” ve “RIP Cloi 2018-2018″ (Cloi doğum 2018 – ölüm 2018)” gibi mesajlar paylaşılıyor. (Dış Haberler)

Ekleme Tarihi: 9 Oca 2018 11:57