Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 13 Oca 2018 10:45

Samsung'un katlanabilir telefonu fuarda gösterildi

Samsung'un patronu DJ Koh, mart ayında katlanabilir ekranlar üzerinden son tetkiklerin yapılacağını, nihai seri üretime kasım ayında başlanacağını, ürünün satışa ise 2019’un başında sunulacağını duyurmuştu.

Samsung'un katlanabilir telefonu fuarda gösterildi

Samsung'un patronu DJ Koh, mart ayında katlanabilir ekranlar üzerinden son tetkiklerin yapılacağını, nihai seri üretime kasım ayında başlanacağını, ürünün satışa ise 2019’un başında sunulacağını duyurmuştu. Ancak beklentiler bu yıl sonunda üretilerek satışa sunulacağı yönünde.

Duyurunun ardından ise telefonun ilk prototipi CES 2018'de gösterildi. Açıklamalardan sonra gündemde yer edinen katlanabilir telefon gerçeğe dönüşecek görünüyor. Samsung'un telefon üzerinde çalıştığı ve CES 2018 fuarında ilgili ortaklara gösterildiği ifade ediliyor.

Samsung, hem içe hem de dışa katlanan prototiplerini fuara getirdi ancak, katlandığında daha yüksek kavisli olduğu için artan dayanıklılığa ihtiyaç duyması nedeniyle bir sonraki nesil bükülebilir akıllı telefonları için dışa katlama türünü muhafaza ederek, içe katlama tipini perakende satışa sunacak gibi görünüyor.

Açıldığındaki gerçek ekran boyutuna gelince, kaynaklar videoların rahatlıkta izlenebilmelerini, ardından kapanmasını ve n cebinize rahatça girmesini sağlayacak bir 7.3 inç ekrana sahip telefon olacağını söylüyor.

CES toplantısında hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, telefonun gelişiminin neredeyse tamamlandığını söylemesi, telefonun 2019'da satışa sunulacağıyla ilgili beklentileri artırdı.

Samsung'un merakla beklenen ve akıllı telefon piyasasında çığır açması beklenen Galaxy X isminin verileceği söylenen katlanabilir telefonuna ilişkin ayrıntılarda cihazın 7,3 inç'lik bir dev ekrana sahip olacağı ve OLED ekran teknolojisinden yararlanacağı söyleniyordu.

Ekleme Tarihi: 13 Oca 2018 10:45