Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 26 Tem 2017 00:57

Stephen Hawking'in yeni açıklamalarıyla ürküttü

Dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, uzayda yaşamla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Stephen Hawking'in yeni açıklamalarıyla ürküttü

"Stephen Hawking'in Favori Yerleri" (Stephen Hawking's Favorite Places) isimli yeni bir belgeselden alınan açıklamalarında Hawking, uzaydaki Dünya dışı yaşamla ilgili korkutan ifadeler kullanıyor.

Gliese 832c isimli gezegendeki yaşam ihtimalinden bahseden Hawking, 'Bir gün böyle bir yerden sinyaller almaya başlayabiliriz' diye konuşuyor.

Ünlü astrofizikçi, böyle bir durumda Dünya'nın cevap vermesinin 'çok akıllıca olmayacağı' görüşünde.

Daha gelişmiş bir uygarlıkla tanışmayı Amerikan yerlilerinin Batı medeniyetiyle karşılaşması ile kıyaslıyor ve 'sonucun iyi olmayacağı' yorumunda bulunuyor

Hawking, uzayda seyahat edecek kadar gelişmiş bir uygarlığın Dünya'ya geliş amacının 'barışçıl' olmayacağının da altını çiziyor.

Hawking, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir konferansta, önümüzdeki 10 yıl içinde Mars'a gidilmesinin, 30 yıl içinde de Ay'a bir uzay üssü kurulmasının hedeflenmesi çağrısını da yaptı.

Hawking konuşması sırasında iklim değişikliği eksenli endişelere ve ABD Başkanı Donald Trump üzerinde toplanan eleştirilere de değinerek, "Bu konularda bugüne kadar görülmüş en yanlış politikayı benimseyen Donald Trump'ın aksine iklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadelenin önemini yadsımıyorum" demişti

Stephen Hawking, iklim değişikliği tehdidi altındaki Dünya'nın ve insanlığın geleceği için uzay seyahatinin büyük önemde olduğunu söyledi.

Hawking, "Burada yerimiz giderek daralıyor ve gidilebilecek tek yer diğer dünyalar. Artık diğer güneş sistemlerini de keşfetme zamanı geldi. Dış dünyaya yayılmak bizi kendi sonumuzu getirmekten kurtaracak tek şey olabilir. İnsanoğlunun Dünya'yı terk etmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuşmuştu.

Ünlü İngiliz fizik teorisyeni ve uzay bilimci Hawking, uzun dönemde insanın Dünya'da bir geleceği olmadığını, kalırsa, ya Güneş'in etkileri sonucu ya da yeniden bir meteor çarpması ile türün ortadan kalkacağını da belirtmişti.

Ekleme Tarihi: 26 Tem 2017 00:57