Bilim ve Teknoloji Güncelleme Tarihi: 1 Eyl 2017 08:46

Türk Telekom’un teknoloji tırı kadınlar için yola çıkıyor

Türk Telekom, Türkiye’nin 38 ilini kapsayan teknoloji seferberliğini 7 Eylül’de Ordu’da başlatıyor… Türk Telekom, “Şimdi Senin Zamanın” mottosuyla kadınlara yönelik teknoloji seferberliği başlattı.

Türk Telekom’un teknoloji tırı kadınlar için yola çıkıyor

Proje kapsamında teknoloji sınıfı şeklinde oluşturulmuş Gezici Eğitim Tırı’nda ve Türk Telekom Bölge Müdürlüklerinde toplam 38 ilde kadınlara internet eğitimi verilecek.

Türk Telekom kadınların hayatını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerini ve teknolojiye yakınlaşmalarını sağlamak amacıyla il il dolaşacak. Hedef; 4 bin kadına internet eğitimi vermek. Türk Telekom Akademi eğitmenleri tarafından verilecek eğitimin ilk durağı 7 Eylül’de Ordu, son durağı ise 29 Kasım’da Samsun olacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun: “Türk Telekom olarak, teknoloji ile kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz. Çünkü teknolojinin, hayatları kolaylaştırmakla kalmayıp imkansızı başarabilecek gücü verdiğine inanıyoruz”dedi.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, “Şimdi Senin Zamanın” mottosuyla, kadınlara yönelik teknoloji seferberliğini başlattı. Seferberlik kapsamında Türkiye’yi dolaşacak olan Gezici Eğitim Tırı’nda ve Türk Telekom Müdürlükleri’nde toplam 38 ilde kadınlara teknoloji eğitimi verecek.

Eğitimlerde kadınlara temel internet kullanımının yanı sıra sosyal medya platformlarını ve hayatlarını kolaylaştıracak başta e-devlet olmak üzere Skype ve Google Maps gibi uygulamaları nasıl kullanacakları öğretilecek. Proje kapsamında kadınlar başta olmak üzere teknoloji bilgisi sınırlı herkese ulaşılması hedefleniyor.

Hedef: Üç ayda 4 bin kadına ulaşmak

Teknoloji sınıfı şeklinde oluşturulmuş Gezici Eğitim Tırı’ndaki eğitimler, 7 Eylül’de Ordu’da başlayıp 29 Kasım’da Samsun’da sona erecek. İstanbul’dan Mersin’e, Samsun’dan Şanlıurfa’ya, Bursa’dan Erzurum’a yaklaşık 3 ay içerisinde toplam 4 bin kadına eğitim verilmesi planlanıyor.

Türk Telekom Akademi eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler, 25’er kişilik sınıflarda günde iki kez olmak üzere 2’şer saat şeklinde düzenlenecek. Her bir eğitimin sonunda katılımcılara sertifika, bakım seti, Tivibu Go ve Türk Telekom Müzik üyeliğinin yanı sıra her gün başarılı bir katılımcıya da 1 tablet hediye edilecek. Hattını Türk Telekom’a taşımak isteyen kadınlar ise ayrıca ücretsiz internet, haftada bir saat konuşma ve cihaz indirimlerinin sahibi olacak.

Hakan Dursun: “Kadınların teknoloji ile hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz

Türk Telekom’un teknolojinin gücüyle kadınların hayatını kolaylaştırmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla başlattığı projeyle ilgili konuşan Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun: “Türk Telekom olarak, teknolojiyle kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyoruz. Çünkü teknolojinin, hayatları kolaylaştırmakla kalmayıp imkansızı başarabilecek gücü verdiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda kadınların tercih ve ihtiyaçlarına özel olarak geliştirdiğimiz proje ile ‘Şimdi Senin Zamanın’ diyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce kadını teknoloji ile güçlendirmek, onların hayatını her alanda kolaylaştırıp, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla teknoloji seferberliği başlatıyoruz. Misyonumuz doğrultusunda ülkemizdeki dijital okuryazarlığı artırmayı hedefliyoruz. Amacımız projemizle toplumsal kalkınmaya Türk Telekom olarak destek verip kadınların teknolojinin sunduğu fırsatlardan daha fazla faydalanması. Bu sayede hem kadınların hem toplumun refahını yükselterek, onların ekonomiye ve iş gücüne daha fazla katılmalarını sağlamak” dedi.

Eğitime çocuğuyla gelenlere oyun parkı

Eğitime çocuğuyla birlikte gelmek isteyen kadınların çocukları için ise tır yerleşkesinde portatif bir oyun parkı kurulacak. Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı, gündüz kadınlara eğitim verirken akşam da yazlık sinema olarak yöre halkının güzel ve eğlenceli bir akşam geçirmesine katkıda bulunacak.

Ekleme Tarihi: 1 Eyl 2017 08:46