Çevre Güncelleme Tarihi: 30 Ağu 2017 01:12

İstanbul'a uyarı! Daha tehlikelisi geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'u etkisi altına alan fırtına sonrası yeni bir yağışlı havanın etkisini göstereceğini söyledi. Şen, fırtınaya karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İstanbul'a uyarı! Daha tehlikelisi geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, Trakya'dan İstanbul'a pilotların "Charlie Brown" dediği tehlikeli bir bulutun daha geldiğini ve  yağmurun devam edeceğini açıkladı. Bu arada İstanbul'un kuzeyinde etkili olan yağış ve fırtına, bazı ilçelerde yaşamı felç etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terkos açıklarında Karadeniz üzerinde çok kuvvetli bir CB bulutu var. Kilyos kıyısını takip ederek İstanbul’un kuzeyine geliyor. Bulutun kalınlığı yaklaşık 10 km CB bulutu kumulenimbus demek şimsek yıldırım aşırı yağmur ve dolu yapan bulut. Bahsettiğim bulut hücresi Karadeniz’in kıyısından İstanbul’un içine dogru yöneldi. İstanbul’un boğaz etrafını Maslak Levent Beykoz Ümraniye Çekmeköy’e uzanır" dedi.

Şen ayrıca, "Trakya'dan İstanbul'a pilotların 'Charlie Brown' dediği tehlikeli bir bulut daha geliyor. Gece boyunca şiddetli yağmur var" dedi.

Ekleme Tarihi: 30 Ağu 2017 01:12