Çevre Güncelleme Tarihi: 18 Tem 2017 14:01

İstanbul'un yağmurdan nefes alacağı saati açıkladılar

Yaz yağmurunun afete dönüştüğü İstanbul'a müjdeyi Meteoroloji verdi: İstanbul'da yağış saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacak. İBB ise metro seferleriyle ilgili son durumu açıkladı.

İstanbul'un yağmurdan nefes alacağı saati açıkladılar

İstanbul'a 1 günde son 32 yılın en yoğun yağışı düştü. Yollar, metrolar, duraklar sular altında kaldı, araçlar sulara gömüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş "Öğleden sonra daha ciddi bir yağış bekleniyor." deyince vatandaş iyice panikledi. İstanbulluyu rahatlatacak haberi ise meteoroloji verdi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  İstanbul'u etkisini altına alan sağanak yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.

15:00'DAN İTİBAREN ETKİSİ AZALIYOR

İstanbul'u etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağışın saat 15:00'dan sonra etkisini azaltacağı bildirildi. Ancak yağışlı sistemin  Marmara'nın doğusuna hareket edeceği belirtildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, halen  Marmara Bölgesinde devam etmekte olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki saatlerde (15:00'dan sonra)  Trakya ve  İstanbul'da etkisini azaltması bekleniyor.

5 İLE ŞİDDETLİ SAĞANAK UYARISI

Yapılan açıklamada, yağışlı sistemin  Marmara'nın doğusuna hareket ederek  Kocaeli,  Sakarya,  Düzce,  Zonguldak ve  Bartın'ın özellikle kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklendiği duyuruldu.

İSTANBUL'DA METRO SEFERLERİNDE SON DURUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB), kenti etkisi altına alan yağışların ardından metro seferleri ile ilgili bilgi verdi.

Yapılan yazılı açıklamada "Yenikapı  Atatürk Havalimanı kısmı sefer yapılamıyor, Yenikapı  Hacıosman kısmi sefer yapılamıyor" denildi. Metronun diğer tüm hatlarında ise seferlerin aksamadan devam ettiği özellikle belirtildi.

İBB'den yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

"M-1 Yenikapı  Atatürk Havalimanı kısmı sefer yapılamıyor (Bakırköy-Yenikapı arası)

M-2 Yenikapı  Hacıosman kısmi sefer yapılamıyor. (Yenikapı-Haliç arası)

Metronun diğer tüm hatlarında normal seferler aksamadan devam ediyor.

AVRASYA TÜNELİ'NDE SON DURUM

Avrasya Tüneli İşletmesi, tünelin tüm sistemlerinin çalıştığını ancak tünel çıkışındaki bağlantı yollarındaki trafik sıkışıklığını olumsuz etkilememesi için sabah saat 10:00'dan itibaren geçici olarak tek yönlü hizmet verildiğini duyurdu.

Avrasya Tüneli İşletmesi,  İstanbul'da sabah saatlerindeki yoğun yağış sonrası açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: " Avrasya Tüneli tüm sistemleriyle çalışmaktadır. Ancak,  Asya  Avrupa istikametinde tünel çıkışından sonraki bağlantı yollarında yaşanan trafik sıkışıklığını olumsuz etkilememek için  Avrasya Tüneli tek yönde (Asya-Avrupa yönünde) sabah saat 10: 00'dan itibaren geçici olarak hizmet verememektedir.

Avrupa  Asya istikametinde ise yapılan trafik yönlendirmeleriyle tünel kesintisiz olarak hizmete devam etmektedir. Bağlantı yollarındaki trafiğin normale dönmesinin hemen akabinde  Avrasya Tüneli tüm sistemleriyle her iki yönde İstanbulluların hizmetinde olmaya devam edecektir."

Yağış miktarı:

Terkos 27 Kg

Çatalca 70 Kg

Çanta 118 Kg

Hadımköy 52 Kg

Olimpiyat 21 Kg

Akom 64 Kg

Sarıyer 47 Kg

Çavuşbaşı 47 Kg

Greanpark 63 Kg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 6388,  İstanbul AFAD 44, karayolları 202, Toplam 6634 personel 2533 araç ile çalışmaya devam ediyor."

Ekleme Tarihi: 18 Tem 2017 14:01