Dünya Güncelleme Tarihi: 9 Eki 2017 01:04

ABD'nin vizeleri askıya almasına Türkiye'den misilleme

ABD'nin vize başvurularını askıya almasının ardından Türkiye'den ilk hamle geldi. Türkiye, ABD vatandaşlarının vize başvurularını süresiz olarak askıya aldı.

ABD'nin vizeleri askıya almasına Türkiye'den misilleme

ABD'nin  Türkiye'den yapılacak vize başvurularını durdurmasının ardından,  Türkiye'den misilleme geldi.  Türkiye,  ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya aldı. Uygulama kapsamında sınır kapılarında bandrol vize, e-vize ve etiket vize durduruldu.

GEREKÇE: ZİYARETÇİ SAYISINI EN AZA İNDİRMEK

Türkiye'nin  Washington Büyükelçiliği'nden gelen açıklama şöyle:

Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini,  ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde,  ABD'deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere,  ABD'deki tüm misyonlarımızdaki  ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır.

Akşam saatlerinde  ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği'nden  Türkiye'den yapılacak vize başvurularının askıya alındığı açıklaması yapılmıştı.

Ekleme Tarihi: 9 Eki 2017 01:04