Dünya Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2017 11:26

ABD ulusal güvenlik danışmanından küstah Türkiye suçlaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon McMaster, ülkelerine yönelik üç küresel tehdit bulunduğunu söyledi. McMaster, Türkiye ve Katar'a ise 'radikal ideolojilerin yeni sponsorları' suçlamasını yöneltti.

ABD ulusal güvenlik danışmanından küstah Türkiye suçlaması

Kudüs kararı nedeniyle ABD’yle ilişkiler gerilirken, Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymon (H.R) McMaster Türkiye’ye suçlamalar yöneltti. The National’dan Joyce Karam’ın haberine göre, İngiliz mevkidaşı Mark Sidwell’le birlikte, Washington’da Policy Exchange’in düzenlediği bir programa katılan McMaster, ABD çıkarlarına yönelik olarak üç küresel tehdit bulunduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump’ın danışmanı, küresel tehditlerin ikisinin Orta Doğu’da olduğunu söyledi. Küresel tehditler arasında, ‘revizyonist güçler’ Çin ve Rusya’ ile ‘terörü destekleyen, toplu katliama yönelik silahların peşinden giden’ İran ve Kuzey Kore’yi sayan McMaster, üçüncü tehdidin de cihadi radikal gruplar olduğunu ifade etti.

“Radikal İslamcı ideoloji açık bir şekilde tüm medeni insanlara yönelik büyük bir tehdit” diyen McMaster, Suudi Arabistan’ın yıllar önce bazı terör örgütlerini desteklediğine referans verse de, günümüz için ana destekçilerin Katar ve Türkiye olduğunu savundu ve “(Destek) Su anda çoğunlukla Katar’dan ve Türkiye’den geliyor” dedi.

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2017 11:26