Dünya Güncelleme Tarihi: 18 Ağu 2017 01:16

Barcelona'da terör 13 kişiyi öldürdü 100 kişi yaralandı

Barcelona'da terör saldırısı; 13 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralı! IŞİD'in üstlendiği saldırıya ilişkin 2 kişi gözaltına alındı

Barcelona'da terör 13 kişiyi öldürdü 100 kişi yaralandı

İspanya'nın Barcelona kenti, terör saldırısının hedefi oldu. Şehrin en turistik bölgelerinden La Rambla'da beyaz bir kamyonet kalabalığa daldı. Kamyonetin, 'sekiz' şeklinde ilerleyerek çok sayıda kişiye çarptığı bildirildi. Araç, bir gazete büfesine çarpana kadar 1 km uzunluğundaki yolda hızla gitti. Olayın ardından iki teröristin, saldırının gerçekleştiği alana çok yakın bir konumda bulunan bir Türk restoranına girdiği bildirildi. 

Katalonya yönetimi olayda 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. Ancak hayatını kaybedenlerin sayısı ilerleyen saatlerde 13'e yükseldi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, kalabalığa dalan minibüsün sürücüsünü arama çalışmaları sürüyor. 

Terör örgütü IŞİD, bir açıklama yaparak saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Olay sonrası İspanya'da 3 günlük yas ilan edildi. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında, bir Belçikalı ve 3 yaşındaki bir çocuk bulunuyor.

Ekleme Tarihi: 18 Ağu 2017 01:16