Dünya Güncelleme Tarihi: 8 Eki 2017 20:44

Barzani: Kimse referandumun iptal edilmesini düşünmesin

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, "Hiç kimse referandum sonucunun iptal edilmesini düşünmesin, çünkü hiçbir güç böyle bir karar veremez" dedi.

Barzani: Kimse referandumun iptal edilmesini düşünmesin

Kuzey  Irak'ın  Erbil kentinde,  Irak  Parlamento Başkanı Selim Cuburi'yi kabul eden  Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı  Mesut Barzani, "Hiç kimse, referandum sonucunun iptal edilmesini düşünmesin; çünkü hiçbir güç böyle bir karar veremez" dedi.

TIRMANAN SİYASİ GERGİNLİĞİN YATIŞTIRILMASINA VURGU YAPILDI

IKBY Başkanı Barzani ile  Irak  Parlamento Başkanı Cuburi,  Erbil'in Pirmal İlçesi'nde görüştü. Görüşmeden sonra Başkanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmede,  Irak'taki siyasi gelişmelerin yanı sıra 25  Eylül günü IKBY'de gerçekleşen referandum ve yankılarının ele alındığı belirtildi. Öte yandan görüşmede, her iki tarafın da istikrar ve güvenliğin sağlanması, şiddetten uzak durulması ve tırmanan siyasi gerginliğin yatıştırılması konusuna vurgu yaptığı kaydedildi.

"REFERANDUMUN İPTAL EDİLECEĞİNİ KİMSE DÜŞÜNMESİN"

IKBY Başkanı Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hewrami ise görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Barzani'nin, Cuburi'ye "Referandumun iptal edilmesini düşünmeyin; çünkü bu, milletin kararıdır. Hiç kimse veya hiç bir güç, böyle bir karar veremez" dediğini söyledi.

"BARZANİ, BAĞDAT İLE DİYALOĞA HAZIR"

Hewrami, ayrıca Barzani'nin açık bir ajandayla belli bir süre içinde  Bağdat'la diyaloğa hazır olduğunu, referandum sonrası dönem üzerinde  Bağdat'la diyalog ve sabırla bir sonuca varmak istediklerini de söyledi.

Ekleme Tarihi: 8 Eki 2017 20:44