Dünya Güncelleme Tarihi: 19 May 2018 21:46

Bill Gates: Trump iki kez “HIV ile HPV arasındaki farkı sordu

Milyarder ve girişimci Bill Gates, Donald Trump ile arasında geçen diyalogları anlattı. Gates, Trump’ın kendisine iki kez “HIV ile HPV arasındaki farkı sorduğunu” söyledi.

Bill Gates:  Trump iki kez “HIV ile HPV arasındaki farkı sordu

Microsoft şirketinin kurucularından Bill Gates, ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili anılarını anlattı. Gates, Trump’ın kendisine iki kez “HIV ile HPV arasındaki farkı sorduğunu” söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, dünyanın en zengin ikinci insanı olan Bill Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı’nda yaptığı bir konuşmada Trump’la arasında geçen ilginç diyalogları şöyle aktardı: “İlk olarak Aralık 2016’da kendisiyle tanıştım. Sonrasında da geçen yıl Mart ayında Beyaz Saray’da görüştük. Her iki toplantıda da bana aşıların zararlı olup olmadığını sordu ve aşıların zararlarını inceleyecek br komisyon kurmayı düşündüğünü söyledi. Çünkü kendisine – sanırım Robert Kennedy Jr. tarafından – verilen tavsiyelere göre aşı zararlı bir şeydi. Ben bunun asla doğru olmayacağını, böyle bir şey yapmasının kötü olacağını söyledim.”

‘İKİ FARKLI VİRÜSÜ ANLATTIM’

Gates, Trump ile iki kez buluştuğunu ve ikisinde de kendisine ‘HIV ile HPV’nin arasındaki farkı’ sorduğunu aktarırken, “Ben de kendisine bu iki virüsün birbiriyle nadiren karıştırıldığını anlattım. Human papilloma virüsü (HPV) deriyi ve nemli zarları etkileyen bir virüs. HPV siğil, genital siğiller ve rahim boynunda anormal hücre değişimlerine neden olabiliyor. Human immunodeficiency virüs (HIV) ise bağışıklık sistemine saldırır. HIV virüsü Aids hastalığına neden olabilir, fakat erken teşhis ve tedavi ile birçok insan Aids olmadan yaşayabiliyor” dedi.

Ekleme Tarihi: 19 May 2018 21:46