Dünya Güncelleme Tarihi: 13 Ara 2017 15:30

Ermenistan Türkiye ile tarihi protokolleri iptal ediyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Türkiye ile tarihi protokolleri iptal edeceklerini açıkladı. 'Türkiye'nin protokollerin ruhuna aykırı ön koşullar sunduğunu' söyleyen Nalbandyan, "2018 baharını bu protokoller olmadan karşılayacağız" diye konuştu.

Ermenistan Türkiye ile tarihi protokolleri iptal ediyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Türkiye’yle 2009’da imzalanan ilişkileri normalleştirme protokollerinin edeceklerini söyledi. Nalbandyan, “2018 baharını bu protokoller olmadan karşılayacağız” dedi.

Sputnik’in Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, Nalbandyan, Ekim 2009’da iki ülkenin dışişleri bakanları tarafından imzalanan protokollerin yürürlüğe girmesi için parlamentolar tarafından onaylanması gerektiğini hatırlattı Ermenistan Dışişleri Bakanı, “Şimdiye kadar protokoller onaylanmadı. Zira Türkiye protokollerin ruhuna aykırı ön koşullar sundu” deyip şöyle devam etti: “Ermenistan Devlet Başkanı (Serj Sarkisyan) eylül ayında Erivan’ın protokolleri geçersiz sayacağını söyledi. O zamandan beri yürürlüğe girmeleri yönünde olumlu bir adım olmadı. Bu nedenle 2018 baharını bu protokoller olmadan karşılayacağız.”

Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci 2008 sonbaharında başlamıştı. Ekim 2009’da imzalanan protokoller ise ‘tarihi’ olarak nitelenmişti. (Kaynak: Sputnik)

Ekleme Tarihi: 13 Ara 2017 15:30