Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Ara 2017 17:09

Filistinliler Kudüs için ayakta eylem yapıyor: En az 8 yaralı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının ardından yüzlerce Filistinli eylem yapıyor. Gösterilerde en az 8 kişi yaralandı.

Filistinliler Kudüs için ayakta eylem yapıyor: En az 8 yaralı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü tanıma kararının ardından Filistinliler sokaklara döküldü.

HAMAS lideri İsmail Haniye’nin sabah saatlerinde Filistin halkına yaptığı intifada çağrısının ardından, “ABD cehennemin kapılarını açtı” diye tepki gösteren HAMAS, cuma gününü “Öfke Cuması” ilan ederek tüm Filistinlilere, “Kudüs’e destek” için toplanma çağrısında bulunmuştu. Ancak Filistinliler yarını beklemedi. Nablus, Kalkilya, Tulkarm gibi bölgelerde İsrail polisi ve Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

GAZZE’DE BİR EYLEMCİNİN DURUMU AĞIR

Haaretz gazetesinin haberine göre olaylarda en az 8 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Gazze’de yaralanan bir göstericinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Doğuş Kilisesi’nin avlusunda toplanan çok sayıda eylemci, üzerine çarpı işareti atılmış Trump fotoğrafları taşıdı. Beytüllahim’de düzenlenen protestolarda da ABD ve Trump posterleri yakıldı. göstericiler, ellerinde “Amerika yılanın başıdır, Filistin halkı teslim olmayacak” şeklinde sloganlar attı. Eylemlere yüzlerce Filistinli katıldı.

Ekleme Tarihi: 7 Ara 2017 17:09