Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2018 00:50

Hollanda Büyükelçisini neden çektiğini açıkladı

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Türkiye büyükelçilerini çekmeleriyle ilgili açıklama yaptı. İki ülke arasındaki görüşmelerde adım atılamayacağına karar verdiklerini söyleyen Zijlstra, neden elçiyi çektiklerini açıkladı.

Hollanda Büyükelçisini neden çektiğini açıkladı

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Türkiye büyükelçilerini çekmeleriyle ilgili açıklama yaptı. İki ülke arasındaki görüşmelerde adım atılamayacağına karar verdiklerini söyleyen Zijlstra, "Büyükelçimiz aylardır evde işsiz oturuyordu. Bu kararı aldık ki bu üst düzey diplomat dünyanın başka bir yerinde görev alabilsin" dedi.

 Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Hollanda’nın Türkiye büyükleçisini çekmesiyle ilgili konuştu.

Amerika’nın Sesi’ne açıklama yapan Zijlstra, iki ülke arasındaki krizin çözümü için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin Hollanda’nın atacağı ilk adıma ihtiyaç duyduğunu belirten Zijlstra, şunları söyledi:

“Türkiye tarafından bakıldığında Hollanda’nın atacağı bir ilk adıma ihtiyaçları vardı. Ancak bizim konuyla ilgili geçen yılki bakış açımız onlarınkinden tamamen farklıydı. Burada sıkışıp kalıyorsunuz, ya bir taraf ya diğeri… Pazartesi günkü diyaloğumuzun ardından bunun mümkün olmayacağına ve büyükelçimizi çekmeye karar verdik. Zaten kendisi aylardır evde işsiz oturuyordu. Bu kararı aldık ki bu üst düzey diplomat dünyanın başka bir yerinde görev alabilsin.”

Hollanda, Dışişleri Bakanlığı’ndan dün, Türkiye büyükelçisini çektiklerini açıklamıştı.

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2018 00:50