Dünya Güncelleme Tarihi: 12 Kas 2017 21:42

Irak'ta 7.3 büyüklüğünde deprem

Irak’ta 7.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Merkez üssünün Süleymaniye kenti olduğu belirtilen deprem Türkiye’nin doğu ve güneydoğusundaki bir çok yerden de hissedildi.

Irak'ta 7.3 büyüklüğünde deprem

Irak’ta 7.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Merkez üssünün Süleymaniye kenti olduğu belirtilen deprem Türkiye’nin doğu ve güneydoğusundaki bir çok yerden de hissedildi. Diyarbakır ve Hakkari gibi birçok ilde hissedildi. 

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre  Irak'ın güneydoğusunda yer alan  Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki birçok ilde ve İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

7,2'Yİ REVİZE ETTİ

Yapılan açıklamada 650.000 nüfusa sahip bölgede meydana gelen depremin  Türkiye'nin doğusundaki birçok ilde de hissedildiği belirtildi. USGC tarafından yapılan ilk açıklamalarda depremin büyüklüğünün 7.2 olduğu açıklansa da daha sonra kuruluş bunu revize ederek 7.3'e çıkardı.

HALEPÇE'NİN 32 KM UZAĞINDA

Depremin merkez üssünün  Süleymaniye'nin 103 kilometre uzağında olduğu kaydedildi. USGC'nin verilerinde depremin Halepçe'nin 32 kilometre uzağında meydana geldiği de belirtiliyor.

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Ekleme Tarihi: 12 Kas 2017 21:42