Dünya Güncelleme Tarihi: 24 Kas 2017 17:59

Mısır'da cuma namazına bombalı saldırı: En az 200 ölü

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ölü sayısı yükseliyor. Devlet ajansı MENA, en az 200 kişinin öldüğünü duyurdu. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Mısır'da cuma namazına bombalı saldırı: En az 200 ölü

Mısır, son yıllarda düzenlenen en büyük bombalı ve silahlı saldırıyla sarsıldı. Saldırı Sina Yarımadası’nda, Gazze sınırına yakın Ariş kentinin batısındaki Bir el Abed’de bulunan El Ravdah camisine düzenlendi.

Devlet televizyonu, saldırıda en az 200 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı 120 olarak verilirken, ülkede üç günlük yas ilan edildi.

‘AMBULANSLARA DA ATEŞ AÇILDI’

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, görgü tanıkları önce camide bir bombanın patladığını, dışarıya kaçan insanlara da camiden kaçtıkları sırada ateş açıldığını kaydetti. Ambulanslara da ateş açıldığı belirtildi.

Daha öne pek çok kez IŞİD militanlarıyla ordu arasında çatışmalarla gündeme gelen bölgede, güvenlik güçlerini destekleyen cemaatin hedef alındığı belirtiliyor. Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi, saldırıdan kısa süre sonra acil bir güvenlik zirvesi topladı.

Ekleme Tarihi: 24 Kas 2017 17:59