Dünya Güncelleme Tarihi: 2 Şub 2018 01:22

Pentagon sözcüsü: Türkiye'den operasyonu sınırlamasını istedik

Pentagon Sözcüsü Dana White, Türkiye'den Afrin harekatını sınırlamasını istediklerini söyledi. White, "Suriye'deki ortak tehdit IŞİD ve onunla mücadeleden çalan her şey dikkatin dağılmasıdır" dedi.

Pentagon sözcüsü: Türkiye'den operasyonu sınırlamasını istedik

Pentagon Sözcüsü Dana White ve ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Kenneth McKenzie, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel’in haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) verilen silahların ne zaman toplanmaya başlayacağı sorusuna Korgeneral McKenzie yanıt verdi.

McKenzie “Niyetimiz silahları IŞİD’e yönelik operasyonların tamamlanmasından sonra toplamak. IŞİD’le mücadele şu an Orta Fırat Vadisi’nde sürüyor ve o ekipman orada SDG tarafından iyi bir amaç için kullanılıyor” ifadelerini kullandı. McKenzie Afrin’den Türkiye’ye yönelen saldırılardan haberdar olmadığını ancak tüm PKK saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Türkiye’nin, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili soruları yanıtlayan Dana White ise, harekatın sınırlandırılmasını istediklerini söyledi. White, “Türkiye’den Suriye’deki operasyonunu sınırlamasını istedik çünkü bu dikkat dağıtan bir şey. Türkiye bir NATO ülkesi ve meşru kaygıları var” dedi.

“ABD Dışişleri Bakanlığı PKK’yı bir terör örgütü ilan etmiş durumda” diyen White, “Türkiye’nin sınırlarında aktif bir başkaldırı var. Ancak Suriye’deki ortak tehdit IŞİD ve onunla mücadeleden çalan her şey dikkatin dağılmasıdır” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi: 2 Şub 2018 01:22