Dünya Güncelleme Tarihi: 11 Ara 2017 13:37

Putin Türkiye ziyareti öncesi Esad ile görüştü askerlerini çekiyor

Ankara'ya bugün gelmesi beklenen Rus Lider Vladimir Putin ilk olarak Suriye'deki Hımeym Hava Üssü'ne gitti. Beşar Esad ile görüşmesi beklenen Putin'in Rus askerleri Suriye'den çekeceğini açıkladı.

Putin Türkiye ziyareti öncesi Esad ile görüştü askerlerini çekiyor

Ankara’ya bugün resmi ziyarette bulunması beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölge ziyaretinde önce Suriye’ye gitti. Yanına Savunma Bakanı Sergei Şoygu’yu da alarak Rus hava üssü Hımeym’de Suriye devlet başkanı Beşar Esad’la bir araya geldi.

Tass ajansı, Putin’in Suriye’deki Rus askeri üssünü ziyaret ettiğini duyurdu.

‘SURİYE ORDUSU TERÖRİSTLERİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ’

Putin’in Suriye’den asker çekme emri verdiği de açıklandı. Vladimir Putin Hımeym üssünde verdiği demeçte Suriye ordusunun sadece iki senede en güçlü uluslararası terörist gruplarını etkisiz hale getirdiğini söyledi. Putin, “teröristlerin bir daha kafalarını çıkarmaya cesaret etmeleri halinde Rusya’nın onları en güçlü şekilde vuracağını” belirtti.

22 Kasım’da Vladimir Putin, Suriye’nin durumunu görüşmek üzere Soçi’de bir zirve düzenlemişti. Üçlü Türkiye İran Rusya zirvesi öncesinde Beşar Esad da Rusya ya sürpriz ziyaret düzenleyip Putin le görüşmüştü.

Ekleme Tarihi: 11 Ara 2017 13:37