Dünya Güncelleme Tarihi: 8 Şub 2018 10:24

Putin ve Erdoğan, Afrin ile İdlib'i görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile başta İdlib ve Afrin olmak üzere Suriye konusunda bir görüşme gerçekleştirdikleri bildirildi.

Putin ve Erdoğan, Afrin ile İdlib'i görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Soçi'de düzenlenen Rusya-Türkiye-İran zirvesinin ikincisinin İstanbul'da yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlenen harekatı 19. gününe girerken Putin, Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. 

Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Türkiye, Rusya ve İran’ın ilkini Soçi’de gerçekleştirdikleri liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. 

İki lider, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yeni gözlem noktalarının oluşturmasına ivme kazandırma hususunda mutabık kaldıkları görüşmede, Astana süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulundular.  Doğu Guta’daki insani duruma değinen iki liderin, Suriye meselesinde iş birliği ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını da teyit ettikleri öğrenildi.

Ekleme Tarihi: 8 Şub 2018 10:24