Dünya Güncelleme Tarihi: 24 Tem 2017 22:09

Rusya, Kürtleri Suriye'de istiyor

Suriye'deki süreci değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, etnik grupların haklarından bahsederken "Kürtler, Suriye'deki çözüm sürecinde yer almalı" dedi.

Rusya, Kürtleri Suriye'de istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov, Suriyeli Kürtlerin, bu ülkedeki diğer etnik grup ve mezheplerle eşit derecede çözüm sürecine katılması gerektiğini belirtti.

BARZANİ'NİN RUDAW TELEVİZYONUNA KONUŞTU

Kuzey  Irak'tan yayın yapan ve Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw televizyonuna konuşan Lavrov, "Suriyeli Kürtler, diğer etnik ve mezhepsel gruplarla aynı haklara sahip. Tüm etnik ve mezhepsel gruplar çözüm sürecinde yer almalı ve  Suriye devleti çerçevesi içinde haklarının sağlanacağından emin olmalı" dedi.

ABD, "KÜRTLER" İFADESİYLE PKK/YPG'Yİ KAST

ABD yönetimi de sık sık "Suriye'deki Kürtler" ifadesini kullanıyor ancak  ABD bu konuda PKK/YPG'den başka Kürt grupları desteklemiyor. YPG'nin  Washington'daki  Suriye toplantısına da davet edilmesi

BM'nin  Suriye Özel Temsilcisi  Staffan de Mistura da, Suriyeli Kürtlerin görmezden gelinmemesi ve Kürt temsilcilerin  Suriye'nin yeni anayasasının hazırlanması sürecine katılmasına izin verilmesi gerektiğini söylemişti.

Ekleme Tarihi: 24 Tem 2017 22:09