Dünya Güncelleme Tarihi: 12 Kas 2017 08:51

Suudi Krala eski Lübnan Başbakanı Hariri'den sürpriz karşılama

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Medine'deki temaslarını tamamlayarak başkent Riyad'a döndü. Kral Selman'ı, Arabistan'da rehin tutulduğu iddia edilen Lübnan eski Başbakanı Hariri karşıladı.

Suudi Krala eski Lübnan Başbakanı Hariri'den sürpriz karşılama

Suudi  Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre, Kral Selman, Medine kentinde katıldığı bir dizi açılış ve programın ardından  Riyad'a döndü.

İSTİFA EDEN LÜBNAN ESKİ BAŞBAKANI DA KARŞILADI

Selman'ı,  Riyad'daki Kral Selman Hava Üssü'nde kardeşi ve eski Savunma Bakanı Emir Mukrin bin Abdulaziz, Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif ve diğer yetkililer karşıladı.

Üsteki karşılama salonunda ise birçok Suudi Arabistanlı yetkilinin yanı sıra önceki hafta  Riyad'da istifa eden  Lübnan Başbakanı Saad Hariri de bulunuyor olması dikkat çekti.

REHİN İDDİALARI

Hatırlanacağı üzere  Lübnan, Hariri'nin  Arabistan'da rehin tutulduğunu iddia etmişti. Öte yandan  Lübnan Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık görevinden istifa eden Saad Hariri'nin tutum ve hareketlerinin,  Suudi Arabistan'da yaşadığı şüpheli ve gizemli durumun bir sonucu olduğu belirtildi.

"ŞÜPHELİ VE GİZEMLİ TUTUM"

Hariri'nin istifanın arkasında yatan nedenlerin henüz netlik kazanmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Lübnan'ın Başbakanı uluslararası anlaşmalara zıt hareket edemez. Hariri'nin tutum ve hareketleri,  Suudi Arabistan'da yaşadığı şüpheli ve gizemli durumun bir sonucudur.  Suudi Arabistan, Hariri'nin hangi sebeplerden dolayı  Lübnan'a dönmediğini açıklamalıdır."

Ekleme Tarihi: 12 Kas 2017 08:51