Dünya Güncelleme Tarihi: 12 May 2017 02:28

Trump'ın Rus Bakan Sergey Lavrov fotoğrafı ABD'yi karıştırdı

Rusya ile seçim kampanyası ekibi arasındaki bağlantıyı soruşturan FBI Başkanı James Comey’i kovmasından bir gün sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile fotoğrafı ABD'yi karıştırdı.

Trump'ın Rus Bakan Sergey Lavrov fotoğrafı ABD'yi karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya ile seçim kampanyası ekibi arasındaki bağlantıyı soruşturan FBI Başkanı James Comey’i kovmasından bir gün sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u Beyaz Saray’da ağırlaması, ayrıca Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile gülerek fotoğraf çektirmesi tartışma yarattı.

Önceki günkü görüşmeye ilişkin tek fotoğraf, üstelik ABD medyası odaya alınmamışken, bir Rus devlet fotoğrafçısı tarafından çekildi. Ve Rusya tarafından yayınlandı. Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, geçen yıl Kislyak ile görüştüğü ortaya çıktıktan sonra görevden alınmıştı. FBI da Trump’ın ekibinin Rusya ile bağlantısını araştırıyordu. Rusya’nın Trump lehine seçimlere siber müdahalede bulunduğu da iddia ediliyor.

FOX NEWS YAYINLAMADI

Donald Trump yanlısı yayınıyla bilinen Fox News, sadece Rus fotoğrafçının çekmesine izin verilen bu fotoğrafları televizyonda yayınlamama kararı aldı. Sunucu Jenna Lee, “Bu fotoğrafları göstermeme kararı aldık, çünkü ABD basınının bir parçasıyız ve basının Beyaz Saray’a erişimi olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi: 12 May 2017 02:28