Dünya Güncelleme Tarihi: 8 Kas 2017 00:41

Türkiye ile kriz yaşayan ABD vize açıklamasında geri adım attı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Vize yasağını kaldırdıktan sonra "Türkiye garanti verdi" diyen ve bu açıklaması jet hızıyla yalanlanan ABD, yeni bir açıklama yaparak geri adım attı.

Türkiye ile kriz yaşayan ABD vize açıklamasında geri adım attı

Vize yasağını kaldırdıktan sonra "Türkiye garanti verdi" diyen ve bu açıklaması jet hızıyla yalanlanan ABD, yeni bir açıklama yaparak geri adım attı. ABD bu kez "İki taraf da doğru adımlar attı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, gündelik basın toplantısında vize krizinin aşılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE GARANTİ VERDİ" DEMİŞTİ

ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği, vize yasağını sınırlı şekilde kaldırdıktan sonra yaptığı açıklamada "Konsolosluk çalışanlarımızın gözaltına alınmadan önce bilgi verileceği konusunda  Türkiye'den garanti aldık" demişti.

Bu sözler önce  ABD'nin  Washington büyükelçisi yönünden, daha sonra da  ABD seyahati öncesi  Başbakan Yıldırım yönünden yalanlanmış ve  Türkiye'nin bir hukuk devleti bulunduğu hatırlatılmıştı.

ABD GERİ ADIM ATTI

Bu açıklamaların ardından,  ABD'den geri adım niteliğinde bir açıklama geliverdi.

Heather Nauert, Türk vatandaşlarına uygulanan vize yasağının kısmi şekilde kaldırılmasıyla ilgili "Sınırlı vize randevusu veriliyor. Randevuları öncelik sırasına koyuyoruz" diyerek krizin kısmen aşıldığını doğruladı.

"ATILAN ADIMLAR POZİTİF"

Ancak Heather Nauert, vize krizinin nasıl aşıldığıyla ilgili "İki taraf da doğru adımlar attı. Atılan adım doğru ve pozitiftir" dedi.

Ekleme Tarihi: 8 Kas 2017 00:41