Dünya Güncelleme Tarihi: 26 Kas 2017 20:39

Yıldırım: ABD'den beklentimiz YPG ortaklığını bitirmesi

Başbakan Binali Yılıdrım, İngiltere ziyaretinde, Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda müzakereler yapacağını söyledi. IŞİD'in Suriye'den çıkarıldığını belirten Yıldırım, ABD'ye YPG çağrısını yineledi.

Yıldırım: ABD'den beklentimiz YPG ortaklığını bitirmesi

Başbakan Yıldırım, İngiltere ziyareti öncesi soruları yanıtladı. Yıldırım, ABD’nin YPG’ye bundan sonra silah vermeyeceğine ilişkin açıklamasıyla ilgili soruya, “ABD her defasında bize bunun bir mecburiyet olduğunu söyledi. DEAŞ da temizlendiğine göre artık böyle bir mecburiyet de ortadan kalkmış durumda. Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı sona erdirmeleri ve gerçek ortaklarına, müttefiklerine geri dönmeleri” dedi.

Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

İNGİLTERE’DE ELE ALINACAK KONULAR; Birleşik Krallığa resmi bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Ziyaretti Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May’in daveti üzerine yapıyoruz. Karşılıklı ticaret hacmimiz son 1-2 yıl içinde başka ülkelere karşılık artarak devam ediyor. Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda müzakereler yapacağız. Soçi toplantısının sonuçlarını değerlendireceğiz. Soçi’nin BM şemsiyesinde Cenevre’de kalıcı barışan giden yolu açan en önemli süreç olduğunu tüm taraflar kabul ediyor. Suriye’de, Irak’ta iç savaşın tamamen sona erdirilmesi, terör örgütlerinden bu toprakların arındırılması, tüm etnik kimliklerin katılacağı, yeni Suriye devletinin teşkili, Irak’ta ortaya çıkan durumun değerlendirilmesini Birleşik Krallık ile Türkiye’nin yapabileceği işbirliğini kapsamlı şekilde ele alacağız. Yatırımcılarla da bir araya gelme fırsatımız olacak. BBC başta olmak üzere, ekonomi ile ilgili politika ile ilgili basın mensupları ile de bir araya gelip Avrupa, Ortadoğu ve bölgesel konuların ele alınacağı toplantılar da gerçekleştireceğiz.

YPG: Biz DEAŞ terör örgütü ile mücadele için PKK’nın kuzenleri olan PYD ile YPG ile bir olup mücadele etmenin doğru olmadığını hep söyledik. ABD her defasında bize bunun bir mecburiyet olduğunu söyledi. DEAŞ da temizlendiğine göre artık böyle bir mecburiyet de ortadan kalkmış durumda. Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı sona erdirmeleri ve gerçek ortaklarına, müttefiklerine geri dönmeleri.
 

Ekleme Tarihi: 26 Kas 2017 20:39