Dünya Güncelleme Tarihi: 4 Ara 2017 12:38

YPG ve Rus generalden Deyrizor açıklaması

Suriye Demokratik Güçleri olarak bilinen SDG'nin Suriye'nin petrol üretim merkezi Deyrizor'un doğusunu Rusya'nın desteğiyle IŞİD'den kurtarmasının ardından Rus general Alex Kim ile YPG'nin sözcüsü Nuri Mahmut ortak açıklama yaptı.

YPG ve Rus generalden Deyrizor açıklaması

 Suriye’nin Deyrizor kentinin doğusu uluslararası koalisyon ve Rus ordusunun desteğiyle Demokratik Suriye Güçleri (SDG) tarafından IŞİD’den temizlendi. Operasyonla ilgili açıklamayı Rus general Alex Kim ile YPG’nin ‘ sözcüsü Nuri Mahmut birlikte yaptı.

Rus ve YPG bayrağının bulunduğu basın açıklamasında konuşan Mahmut, denetimlerinde bulunan bölgelerin demokratik Suriye’nin parçası olacağını belirterek, “Başta ABD ve Rusya olmak üzere, tüm uluslararası güçlere, Suriye’nin geleceğinin barışçıl ve demokratik bir şekilde inşası ve özgürleştirilen bölgelerin güvenliğinin korunmasının garanti altına alınması çağrısı yapıyoruz” dedi.

PETROL ÜRETİM MERKEZİ

Irak ile sınırda yer alan Deyrizor, Suriye’nin doğusundaki en büyük ve en önemli şehir olma özelliğini taşıyor. Kent ayrıca Suriye’nin petrol üretiminin merkezi kabul ediliyor.

SDG’den dün yapılan açıklamada, IŞİD’in Arap aşiretlerinin işbirliğiyle yenilgiye uğratıldığı vurgusu yapılmıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon ile Suriye’deki Rusya güçlerinin ‘hava ve lojistik destek, tavsiye ve karada koordinasyon’ sağladıkları belirtilen açıklamada, “Desteklerde bir artış ve gerekli hava korumasını sağlamalarını umut ediyoruz” denilmişti.

Ekleme Tarihi: 4 Ara 2017 12:38