Dünya Güncelleme Tarihi: 7 Şub 2018 13:40

Zeytin Dalı Fransa'ya battı "Uluslararası hukuk ihlali" diyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Afrin'de uluslararası hukuku ihlal ettiğini savundu. Fransız bakan, "Türkiye savaşa savaş eklememeli" dedi.

Zeytin Dalı Fransa'ya battı

Afrin harekâtı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Fransa’dan yeni bir çıkış geldi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye ve İran’ın Suriye’de uluslararası hukuku ihlal ettiğini savundu. Le Drian, “Ankara savaşa savaş eklememeli” ifadelerini kullandı.

Televizyon kanalı BFM’ye konuşan Fransız bakan, “Sınır güvenliğini sağlamak sivilleri öldürmek anlamına gelmiyor ve bu kınanmalı. Suriye’de tehlikeli bir durum varken, Türkiye savaşa savaş eklememeli” dedi.

Le Drian, ‘Suriye’de uluslararası hukukun Türkiye, Şam yönetimi, İran, Doğu Guta [Şam’ın banliyösü] ve İdlib’e saldıranlar tarafından ihlal edildiğini’ savundu.

Fransız bakan, ‘Türkiye’nin Suriye’den asker çekmesini isteyip istemediğine’ dair bir soru gelince de, Türkiye’ye açık çağrıda bulunmasa da, şu yanıtı verdi: “Suriye’de olmaması gereken herkesin, buna İranlı milisler ve Hizbullah da dahil, çekilmesi gerekir.” (Dış Haberler)

Ekleme Tarihi: 7 Şub 2018 13:40