Eğitim Güncelleme Tarihi: 19 Eyl 2018 16:00

Akademisyenlik de babadan oğla geçer hale geldi

Üniversite yöneticileri yakın ve akrabalarını larını akademik kadroya alma ve kişiye özel açılan kadrolarla büyük tepki topluyor. Babadan oğla, amcadan yeğene, kocadan karısına kadar kadrolaşma tam gaz devam ediyor. Üniversiteler büyük bir “aile şirketi”ne döndü.

Akademisyenlik de babadan oğla geçer hale geldi

Hitit Üniversitesi'ndeki kadrolaşma da tartışma yarattı. 

Sosyal paylaşım sitesi Ekşisözlük’te yayımlanan gündem olan kadrolaşma haberi tepki çekti. Paylaşılan bilgilerde neredeyse her akademisyenin kadroda bir akrabasının olması dikkat çekti.

Kadroda yer alan isimlerden bazıları şöyle:

Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Prof. Dr. Meral Demiryürek; Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Araştırma Görevlisi Çağrı Suiçmez; Prof. Dr. Faruk Yamaner, Öğretim Üyesi Emre Yamaner, Öğretim Görevlisi Gül Yamaner; Prof. Dr. Ahmet Özalp, Dr. Öğretim Üyesi Sevinç Özalp; Öğretim Görevlisi Hasan Baylavlı, Öğretim Görevlisi Mücella Baylavlı; Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Akmeşe, Araştırma Görevlisi Sıdıka Akmeşe; Dr. Öğretim Üyesi Ömer Can Satır, Dr. Öğretim Üyesi İlknur Satır; Öğretim Görevlisi Hamdi Öbekcan, Araştırma Görevlisi Mehmet Öbekcan; Doç. Dr. Yakup Çoştu, Dr. Öğretim Üyesi Feyza Çoştu; Şaban Zorlu, Öğretim Görevlisi Muhammed Fatih Zorlu; Araştırma Görevlisi Ömer Dinç, Öğretim Görevlisi Sema Dinç; Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tolga Çırak, Dr. Öğretim Üyesi Asuman Çırak.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE DE BENZER DURUM

Aile kadrolaşmasının yaşandığı üniversitelerden bir diğeri de İstanbul Üniversitesi. Sözlük kullanıcıları, İstanbul Üniversitesi’ndeki kadrolaşmaya da tepki gösterdiler.

Ekleme Tarihi: 19 Eyl 2018 16:00