Eğitim Güncelleme Tarihi: 10 Tem 2017 10:09

Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitelerine FETÖ operasyonu

İstanbul'da dev FETÖ operasyonu Başladı. Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitelerinde görevli, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 64 kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitelerine FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi'ne yönelik operasyon düzenledi. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan'ın da bulunduğu 64 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde Boğaziçi Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitelerinde görev yapan aralarında akademisyenlerin de olduğu isimleri gözaltına aldı. 72 kişilik gözaltı listesinde Boğaziçi'nde akademisyenlik yapan Koray Çalışkan da bulunuyor. 

Gözaltına ilişkin suçlamaların FETÖ imamlarıyla örgütsel faaliyet yürütmek, Bylock kullanıcılığı olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi'ne ilk kez FETÖ operasyonu gerçekleştirildi.

42 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonda Boğaziçi Üniversitesi'nden aralarında Koray Çalışkan'ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi'nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltın kararı verilenlerin çoğunun Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülürken şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Ekleme Tarihi: 10 Tem 2017 10:09