Eğitim Güncelleme Tarihi: 3 Oca 2018 15:32

İstanbul öyküleri 2017 sergisi açıldı

İstanbul Aydın Haber Ajansı (İAHA) muhabirlerinin hazırladığı ‘İstanbul Öyküleri’ sergisi İstanbul Aydın Üniversitesi R blok giriş katında sergilenmeye başlandı.

İstanbul öyküleri 2017 sergisi açıldı

İstanbul Aydın Haber Ajansı muhabirlerinin, İstanbul’un çeşitli yerlerini gezip röportaj ve söyleşiler yaparak kaleme aldıkları haberlerin yayımlandığı İstanbul gazetesinin kupürlerinden oluşan sergi süresiz sergilenecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hülya Yengin, İstanbul Aydın Üniversitesi Haber Ajansı tarafındanhazırlanan “İstanbul Öyküleri Sergisi” konusunda şunları söyledi:

“İstanbul günümüzde bir metropol şehir olarakdeğerlendirilir; geçmişte romancılara, şairlere, müzisyenlere ilham vermiş birşehirdir.

“İstanbul araştırmak, incelemekle bitmeyen bir şehirdir.Büyüleyici bir şehir. Dünya üzerinde İstanbul gibi kaç şehir sayabiliriz?İstanbul Aydın Üniversitesi Haber Ajansı’nda görev yapan öğrencilerimizİstanbul gibi ‘özel’ bir şehirde yaşamanın ayrıcalığının farkındadırlar. ‘Taşıtoprağı altın’ olarak ifade edilen İstanbul, öğrencilerimize haber yazarkenlaboratuvar oluyor. İstanbul’u yaşamak, hissetmek bir ayrıcalıktır.Öğrencilerimizin haberlerini yayımlayan İstanbul gazetesine teşekkür ederim “

Sergi editörü Ayşe Sema Sayar, İstanbul gazetesi için,“Yazılarımıza yer verdiği için İstanbul gazetesine teşekkür ederiz. Daha okulsıralarında gazeteciliğin önemli ipuçlarını ediniyoruz,” dedi.

Ajans muhabirlerinden Nesrullah Hasdemir ise amaçlarınınsokağın nabzını tutmak olduğunu söyledi. Hasdemir, ”Biz genç muhabirler olarakyaptığımız sokak haberlerini daha fazla insana ulaşabilmesi için bu sergiyiaçmak istedik. İstanbul’un birer parçası olan haberlerimiz doğrudan şehrinyaşantısını ve kültürünü yansıtıyor,” dedi.

Sergilenen haberler içerisinde tarihi Paşabahçe vapurunun sonzamanlardaki durumu, Hilmi Nakipoğlu fotoğraf müzesi, İstanbul’da yaşayanSuriyeli mültecilerin hayata tutunma hikâyeleri, İstanbul’daki zanaatkârlarınüretim serüvenleri ve sanatla ilgilenen Darülaceze sakinleri gibi şehir veinsan hikâyeleri yer alıyor.

Ajans muhabirlerinden Ömer Durmaz, bu serginin gençmuhabirler için önemli bir gazetecilik deneyimi olduğunu ve yeni haberler yapmayolunda cesaretlendirici olduğunu ifade etti. Durmaz, “Mesela benim haberimTürkiye’deki en önemli fotoğraf müzelerinden biriydi. Biz de İletişim Fakültesiöğrencileri olarak hem burayı yazdık hem de İstanbul gazetesi okurlarına bumüzenin varlığını bildirmek istedik,” dedi.

Ekleme Tarihi: 3 Oca 2018 15:32