Eğitim Güncelleme Tarihi: 19 Oca 2018 14:47

Karne alan çocuğa nasıl davranmalı?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yarıyıl tatili bugün başladı. Öğrenciler 15 gün boyunca dinlenecek, tatil yapacak. Karnelerin dağıtılmasının ardından 15 gün kapanan okullar, 5 Şubat 2018 tarihinde açılacak ve ikinci dönem maratonu başlayacak. Pekiyi Karne alan çocuğa nasıl davranmalı?

Karne alan çocuğa nasıl davranmalı?

2018 YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

15 tatilini yapan öğrenciler 5 Şubat’ta ikinci kanaat dönemine başlayacak. 2017-2018 eğitim öğretim dönemi 8 Haziran 2018 Cuma günü dağıtılacak karneler ile birlikte sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

SENDİKALARDAN BAKANA KARNE

Eğitim-İş ve Eğitim Sen sendikaları da, eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a karne vereceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ise, “Öğrencilerimizin davranış, şahsiyet ve zekalarının bir göstergesi olmayan karneler sadece dönem boyunca derslerde gösterdikleri başarının neticesidir.” açıklaması  yaptı. 

Karne alan çocuğa nasıl davranmalı?

Karne alan çocuklara her ebeveynin dikkatli davranmalı. Karne notlarının aile için sürpriz olmaması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Aylin İlden Koçkar, “Eğer karne notları kötüyse ve anne ile babanın bundan haberi yoksa bu anne, baba ve çocuk arasında sağlıklı bir iletişim olmadığını gösterir” dedi.

‘NOT BİLGİSİ TELEFONLARA DAHİ GELİYOR’

Ailenin çocuğunun notlarıyla ilgili sürekli takipte olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Aylin İlden Koçkar, “Cep telefonunuza bütün notların mesajları dahi geliyor. Dolayısıyla sürekli takipte olabilirsiniz. Hiçbir takibiniz ve bilginiz yoksa bu ciddi bir sıkıntı. Bu durumda anne ve babalık açısından bir ihmal olduğundan bahsedebiliriz. Karnede görülen hiçbir not anne ve baba için sürpriz değil günümüzde” dedi.

‘YÜZDE 20’Sİ DİKKAT EKSİKLİĞİ YAŞIYOR’

Karne notlarının tek başına bir anlam ifade etmediğinin altını çizen Doç. Dr. Koçkar, çocuklarının yaşadığı öğrenme bozuklukları hakkında şunları söyledi: “Çocuğun ve ailenin beklentileri doğrultusunda gelmiş olan not iyidir. İyi not hiçbir şekilde 100 değildir. Her çocuğun bilişsel, dikkat ve sosyal- duygusal becerileri birbirinden farklıdır.Okul çağı çocuklarının yüzde 5 ila 20’sinde dikkat sorunları var. Öğrenme güçlükleriyle ilgili birtakım sıkıntılar olabilir. Bilişsel kapasitesi iyi olduğu halde, okuma, yazma veya aritmetik becerilerinde sorunlar olabilir. Bütün bunlar bilgi veriyor.” 

Ekleme Tarihi: 19 Oca 2018 14:47