Eğitim Güncelleme Tarihi: 30 May 2017 22:12

Öğretmenlik sistemi değişiyor 20 bin yeni öğretmen alınacak

Başbakan Binali Yıldırım öğretmenlerle bir araya geldiği davette yaptığı konuşmada öğretmen adayları için müjde verdi. Başbakan Yıldırım 20 bin öğretmen alınacağını açıkladı. Öğretmenlik mesleğinde de köklü değişiklikler geliyor.

Öğretmenlik sistemi değişiyor 20 bin yeni öğretmen alınacak

Başbakan  Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle iftar programında bir araya geldi.Başbakan Binali Yıldırım, Haziran ayında 20 bin öğretmen adayının atanacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım, öğretmenlik mesleğinde de köklü değişikler yapacakları müjdesini verdi.

ÖĞRETMENLİKTE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK

Başbakan Yıldırım yeni gelen sistemin öğretmenlik mesleğini kökten değiştireceğini söyledi ve yeni sistem hakkında bilgi verdi. Başbakan Yıldırım öğretmenliği kariyer mesleği olarak gördüklerini ve bu dönüşümü yapacaklarını söyledi. Başbakan diğer taraftan meslek içi eğitimler ve getirilecek yeni bir ödül sistemiyle öğretmenlik mesleğini daha yukarıya, hak ettiği yere taşıyacaklarını ifade etti. 

HAZİRAN'DA 20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Başbakan Binali Yıldırım öğretmen adaylarına da müjde verdi. Başbakan Haziran ayı içerisinde 20 bin yeni öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım 20 bin öğretmen ataması sonraıs ihtiyaç devam ederse yeni öğretmen atamalarını da yapmaya devam edeceklerini kaydetti

Ekleme Tarihi: 30 May 2017 22:12