Eğitim Güncelleme Tarihi: 18 May 2017 00:17

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sözlü mülakat sınavı sonuçlarını açıkladı. Sınavı kazanan adayları sitesinde duyuran MEB, tercihleri yapan adayları sınav puanına göre otomatik olarak atayacak.

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ihtiyacını karşılamak maksadıyla düzenlenen, 2017 yılı sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen atama takvimine göre adaylar, sözlü sınav sonuçlarına itirazlarını 22-26 Mayıs tarihlerinde yapabilecek. İtirazlar 30 Mayıs´ta sonuçlandırılacak, kesin sonuçlar ise 5 Haziran´da ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik sınavını kazanan öğretmen adaylarıkadrolu sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü mulakat sınavlarını 13 Mayıs Cumartesi günü tamamlamıştı. Sözlü mülakatın sonuçlarını bekleyen binlerce aday öğretmen için müjdeli haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat sınavı sonuçlarını kurumun resmi sitesinde yayımladı.

Adayların sınav sonuçlarına göre tercih yapabilmesi için 60 ve üzeri puan alması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen atamayı planlıyor. Sözlü sınavda başarılı olan öğretmen adaylarının atamaları, yaptıkları tercihler de dikkate alınarak sınav puanına göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

MEBBİS SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER TERCİHLERİNİ NASIL YAPACAK?

Sözlü Mulakat sınavlarında başarılı olan yani 60 ve üzerinde puan alan öğretmen adayları, elektronik ortamda puanına göre en fazla 20 okul tercih edebilecek. Öğretmen adayları tercihlerini isteğine göre öncelik sırası yaparak aynı ilde bir ya da bir kaç okulda ve/veya farklı illerdeki eğitim kurumları arasından yapabilecek.  

Öğretmen adaylarının yaptığı tercihler herhangi bir il veya ilçedeki millî eğitim müdürlüklerinde onaylatılacak. Sınava giren adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğü başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Öğretmen adaylarına tercih dışı ek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” seçeneği sunulacak. Adayların ya  “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum. ya da “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini seçmeleri zorunlu olacak. Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, sonradan ilan edilecek boş kalan eğitim kurumu kontenjanlarına bilgisayar kurasıyla atanabilecek.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim  sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik orta öğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMASI NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik sınav sonucu başarılı olan adayların atamaları tercihleri dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Ekleme Tarihi: 18 May 2017 00:17