Eğitim Güncelleme Tarihi: 18 Oca 2018 00:36

Yardımcı doçentliğin kaldırılması için kanun teklifi verildi

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasına dair kanun teklifi Meclis'e getirildi. Teklife göre, yardımcı doçentlik kaldırıldıktan sonra "doktor öğretim görevlisi" kadrosu oluşturulacak.

Yardımcı doçentliğin kaldırılması için kanun teklifi verildi

Yardımcı doçentliğin kaldırılmasını öngören kanun teklifi, TBMM’ye sunuldu. Teklif kabul edilirse, yardımcı doçentliğin yerine “doktor öğretim görevlisi” kadrosu getirilecek. Doçentliğe geçiş için yeterlilik belgesinin yanında, üniversiteler ek şartlar belirleyebilecek.

Birgün gazetesinden Sebahat Karakoyun’un haberine göre, yardımcı doçentliğin kaldırılmasına ilişkin yasa teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş imzasıyla TBMM’ye sunuldu.

Kanun teklifine göre, yardımcı doçentlik yerine “doktor öğretim görevlisi” kadrosu getiriliyor. Teklif kabul edilirse, yardımcı doçent görevinde bulunanlar, bu kadroya alınacak.

Yeni düzenlemeyle, doçentliğe geçiş sistemi de değişiyor. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının vereceği, doçentlik yeterlik belgesinin yanı sıra üniversitelerin belirleyeceği ek koşulların taşınması da aranacak. Her üniversite, ayrı kriterler belirleyebilecek.

Yardımcı doçentlik için istenen yabancı dil sınavı puanı 65’ken, doktor öğretim görevlisi kadrosu için en az 55 puan şartı aranacak. Dil barajını yükseltme konusunda üniversitelere yetki veriliyor. Teklifin kabul edilmesi durumunda, doçentlik için sözlü sınav da kaldırılacak.

Ekleme Tarihi: 18 Oca 2018 00:36