Eğitim Güncelleme Tarihi: 15 Ağu 2017 13:08

Yeni okullara yatırım yapılırken nelere dikkat edilmeli

Özel okullar gün geçtikçe eğitim sektöründeki payını ve başarısını artırıyor. Eduprofill Eğitim Danışmanlık CEO’su Sezai Eyüpoğlu özel okul verilerini ve yeni okullara yatırım yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Yeni okullara yatırım yapılırken nelere dikkat edilmeli

ğitim sektörünün yeniliklere en açık bölümü özel okullar. Velilere ve öğrencilere sunduğu avantajlarla her geçen gün sektördeki başarısını artırıyor. 2013 yılı sayısal verileri 28.532 ilkokuldan 1071 tanesinin özel olduğunu ortaya koyuyor. Özel okullardaki öğrenci sayısı son yıllarda ilköğretimde yüzde 3, ortaöğretimde yüzde 8, mesleki teknik liselerde yüzde 2 seviyesinde arttı.

Özel liselerin de kontenjanlarında her sene küçük de olsa artışlar devam ediyor. Bu da eğitimin yükseköğretim öncesi tüm kademelerinde özel okullara ilgilinin yükseldiğini gösteriyor. Bu durum da eğitim sektörüne yapılan yatırımları güçlendiriyor.

Ancak Eduprofill Eğitim Danışmanlık CEO’su Sezai Eyüpoğlu özel okul açmanın kolay bir süreç olmadığının, yüksek dikkat ve özen istediğinin altını çiziyor; “Özel okulların yüksek akademik standartları olmalı, öğrenci sayısı az tutulmalı, sanat ve müzik gibi dersler mutlaka müfredatta yerini almalı, disiplin, güvenlik, toplum hizmeti ve değerlerine vurgu yapılmalı,” diyor. Eyüpoğlu özel okul açmak isteyenlerin özellikle dikkat etmesi gerekenleri listeledi;

  • Kaç tane sınıfla ve hangi sınıftan başlayacağınıza karar verin. Özel okulların çoğu küçük sınıflarla başlar ve zamanla büyük sınıfları ekler.
  •  Sebeplerinize odaklanarak okulunuzun hedeflerini belirleyin. Hedef tanımınız eğitim planlarınız için felsefe niteliğinde olmalıdır. Hedef tanımınız okulunuzu, okul değerlerinizi, eğitim yaklaşımınızı, müfredat amaçlarınızı içermelidir.
  • Okul komitesi üyelerinin eğitim, hukuk, muhasebe, işletme ve inşaat gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış olması avantaj sağlar.
  •  Finansal ve pazarlama gibi faaliyet planları ve müfredat programı, uygulama ve değerlendirme gibi eğitim planlarınızı da kapsayan beş senelik bir iş planı hazırlayın.
  •  Okulu açacağınız konum çok önemlidir. Var olan bir tesise yerleşebilirsiniz veya inşa etmek için plan yapabilirsiniz. Okul yerine karar verirken gelecekte ki büyümeleri hesaba katın.
  •  Ailelere ve öğrencilere özel okulunuzun tanıtımını yapın. Dijital ve geleneksel medya aracılığıyla reklamlar verin. Ulusal ve uluslar arası kuruluşlara üye olun.
  •  Yüksek nitelikli öğretmenler ve çalışanlar almanız oldukça önemli. Resmi kurumların belirlediği müfredat programına uygun nitelikli öğretmenler alın.
  •  Okul açılmadan aylar önce öğretmenlerin ve çalışanların okula, politikalara, beklentilere, müfredat programına ve okul vizyonuna adapte olabilmeleri için eğitimler düzenleyin.
  •  Sosyal tesislerinizin planlamasına özel önem verin

Ekleme Tarihi: 15 Ağu 2017 13:08