Eğitim Güncelleme Tarihi: 12 Şub 2018 03:07

Yurt dışı eğitimde neden Kanada tercih ediliyor?

Son zamanların trendi yurt dışı eğitiminde en çok tercih edilen ülkelerin başında Kanada geliyor. Pekiyi yurt dışı eğitimde neden Kanada tercih ediliyor?

Yurt dışı eğitimde neden Kanada tercih ediliyor?

YURT DIŞI EĞİTİMİNDE NEDEN KANADA TERCİH EDİLİYOR?

Kariyer yapmak istediği alanda dünyanın en iyi okullarına gitmek isteyen öğrenciler ülke, okul ve program seçiminde doğru kararı verebilmek için araştırma yapıyor. Öğrenciler eğitim alacakları ülke ve şehirdeki suç oranı, refah seviyesi, sosyal imkanlar, alacağı eğitimin dünya standartlarında kabul görmesi, bütçe gibi temel araştırmaların ardından karar veriyor.

Yurt dışı eğitiminde en fazla tercih edilen ülkelerden biri Kanada. US News & World Report ve Wharton Business School tarafından hazırlanan 2018 yılı dünyanın en iyi ülkeleri raporunda yaşam kalitesi olarak birinci sırada yer alan Kanada, eğitimde ise dünyanın en iyi üçüncü ülkesi oluyor.

Kanada Toronto’da da ofisi bulunan yurtdışı eğitim danışmanlık firması DinamoEdu’nun kurucusu Fatih Kuran: “Dünyada eğitim standardı ile ilgili yapılan çeşitli araştırmaların hepsinde dünyanın en iyi eğitim veren ülkeleri arasında yer alan Kanada, öğrenciler tarafından yurtdışında eğitim için en çok tercih edilen ülkelerden biri. Özellikle yaşam seviyesi, öğrencilere mezun olduktan sonra sunduğu fırsatlar ile bugün dünyada yurtdışı eğitiminde öğrencilerin gözdesi halinde. Dünyanın en iyilerini açıklayan US News & World Report ve Wharton Business School tarafından hazırlanan 2018 raporunda da Kanada yaşam kalitesi olarak birinci sırada yer alıyor. Dünyanın en iyi eğitim kurumlarına ev sahipliği yapması dolayısı ile eğitim alanında dünyanın en iyi üç ülkesi arasında yer alan Kanada öğrencilerin tercihi olmaya devam edecektir. Biz de DinamoEdu olarak hem İstanbul’da hem de Kanada Toronto’da öğrencilere yurt dışı eğitimi için danışmanlık veriyoruz.” dedi.

Ekleme Tarihi: 12 Şub 2018 03:07