Ekonomi Güncelleme Tarihi: 20 Kas 2017 15:09

Acıbadem Altunizade’de Lamp 83 imzası

Sağlık sektörünün önde gelen markası Acıbadem’in Altunizade’de açtığı 98.000 m2büyüklüğündeki hastanenin aydınlatmasının büyük bir bölümü, projeye 14.000’den fazla ürün tedarik eden LAMP 83 tarafından üstlenildi.

Acıbadem Altunizade’de Lamp 83 imzası

Acıbadem Sağlık Grubu’nun 22. hastanesi olan Acıbadem Altunizade Hastanesiteknik altyapısı, tıbbi teknolojisi, tüm uzmanlık dallarında sağlık profesyonelleri ve özellikli merkezleriyle hizmet veriyor. 98 bin m² kapalı alanı ve 350 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip "özel hastanesi" olan Acıbadem Altunizade Hastanesi, içindeki çocuk oyun alanı, kafeterya, kuaför, alışveriş alanı gibi özellikleriyle bir hastaneden çok, 5 yıldızlı bir oteli andırıyor. Çok modern teknolojik altyapısı ve hastalarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri sayesinde, hastanenin, uluslararası sağlık turizmi açısından yeni ve önemli bir çekim merkezi olması planlanıyor.

Bu devasa projenin teknik aydınlatma sorumluluğunu üstlenen LAMP 83, Acıbadem Proje Yönetimi’nden Elektrik Mühendisi Sepken Çelik’in koordinasyonunda Metex Design Group’un firma sahibi Mimar Sinan Kafadar ve Mimar Didem Çalışkan Gençsoy ile çalıştı. LAMP 83, Acıbadem Altunizade Hastanesi için, hem seri üretim standart ürünler, hem de projenin ihtiyaçlarına göre geliştirilen özel ürün çözümleri ile 50 farklı tipte, toplam 14.000 parçanın üzerinde aydınlatma aygıtı üretti.

Acıbadem Proje Yönetimi adına proje kapsamında LAMP 83’ün yaptığı çalışmaları değerlendiren Sepken Çelik, ‘LAMP 83’ün ürünleri teknik olarak aradığımız ışık düzeyi ve rengini sağlamanın yanı sıra, görsel açıdan teknik aydınlatmadan ziyade, daha çok dekoratif birer aydınlatma elemanı olarak öne çıktı. Görsel anlamdaki algı değişmeden, ürünlerin içinde farklı difüzör veya reflektörlerin başarıyla kullanılması sayesinde; farklı lokasyon veya mimari alanlar arasındaki geçişler gayet başarılı oldu.’ yorumunu yaptı.

Projenin genelindeki gerek görsel, gerek teknik anlamdaki talep ve ihtiyaçlarını karşılayabildiği için LAMP 83’ü tercih ettiklerini belirten Sepken Hanım, sözlerini ‘LAMP 83 proje boyunca çözüm ortağımız olarak, hem teknik, hem de bütçesel anlamda her türlü yardımı sağladı. Projenin en başından itibaren, hem aydınlatma hesabı, hem de ürün tasarımları konusunda, özellikle Acıbadem Proje Yönetimi'ni tatmin edene kadar çalışan LAMP 83’ün, Proje, Ar-Ge ve Satış departmanlarına özellikle tekrar teşekkür ederiz.’ diyerek noktaladı.

LAMP 83 Satış Grup Müdürü Serhan Acar ise yapılan çalışmayı ‘Sağlık sektörünün en prestijli markalarından Acıbadem’in en büyük hastanesi için çalışmak, bizi çok mutlu etti. Bir hastaneden ziyade, çok lüks bir otel veya kongre merkezini andıran bu sıra dışı projede, müşterimizi tatmin edecek bir sonucu yakalayabilmek için, aslında çok çalıştık. Teknik ve görsel ihtiyaçları karşılayabilmek için, bazı ürünlerimizi modifiye ederken, bazı ürünleri de sırf bu proje için sıfırdan tasarladık. Süreç boyunca Acıbadem Proje Yönetimi ve Metex Design Group ile yakaladığımız sinerji sayesinde, aslında çok zor olan bir projenin altından başarıyla kalktığımıza inanıyorum. Böylesine büyük ve önemli bir proje için bize güvenen Acıbadem Proje Yönetimi’ne teşekkür ederiz. Aydınlatma çözüm ortağı olarak Acıbadem Grubu ile uzunca bir süredir devam eden işbirliğimizin, bu projenin ardından daha da farklı bir boyuta taşınacağına inanıyoruz.’ yorumunu yaptı.

PROJENİN TEKNİK DETAYLARI

Proje için Acıbadem Proje Yönetimi ve Metex Design Group tarafından LAMP 83’e verilen hedefler içinde tamamen medikal olan MR, Ultrason vb. alanlarla; insanların dolaştığı ve dinlendiği koridorlar, resepsiyon, bankolar, yeme-içme alanları, bekleme salonları vb. alanların aydınlatma anlamında ayrılması yer alıyordu. Bu alanlarda, insanların kendilerini hastanedeymiş gibi değil de, evlerinde veya rahat bir sosyal bir ortamdaymış gibi hissetmelerini sağlamak için, ışık rengi olarak 3000K tercih edildi. Böylece, bu genel kullanım alanlarında, görsel konfor düzeyi arttırılmış ve rahat bir ortam hissi yakalanmış oldu.

Hasta odası gibi hem medikal, hem de dinlenme alanlarının kesiştiği yerlerde ise, hasta yatakları üzerinde, barrisol tercih edilirken, hastanenin tamamında tasarım dili olarak öne çıkartılan görsel kullanım ve aydınlatma aygıtlarına odalarda da yer verildi. Genel mekanlarda kullanılan dekoratif aydınlatma aygıtları ise daha çok ışık efekti ve görsel anlamda, mekana katkı yaptı.

LAMP 83, proje için çoğunluğu projeye özgü özel tasarımlar olmak üzere, ankastre, sıva üstü, spot ve dış aydınlatma tiplerinde 50 farklı cins aydınlatma aygıtı üretti. Ayrıca dış mekanlarda, LAMP 83’ün 20 yılı aşkın bir süredir işbirliği yaptığı İtalyan Goccia firmasının bazı ürünleri de kullanıldı. Şu anda Acıbadem Altunizade Hastanesi projesi kapsamında, toplam 14.000’den fazla LAMP 83 ürünü yanmaya devam ediyor.

Ekleme Tarihi: 20 Kas 2017 15:09