Ekonomi Güncelleme Tarihi: 12 Eki 2017 03:07

Alibaba'dan küresel teknoloji araştırmalarına 15 milyar Dolar

Çin internet devi Alibaba, küresel bir araştırma laboratuvar ağı için 15 milyar dolar yatırım yaptı. Bu ağ, geleceğin teknoloji dünyasında Silicon Vadisi'nin egemenliğine ortak olacak nitelikte tasarlanıyor. 

Alibaba'dan küresel teknoloji araştırmalarına 15 milyar Dolar

Şirketten, 11 Ekim günü yapılan açıklamaya göre, yatırım tutarı, önümüzdeki 3 yıl boyunca Çin, ABD, Rusya, İsrail ve Singapur'da araştırma olanakları oluşturmak için kullanılacak.

Alibaba (BABA, Tech30) bu fonların, kuantum bilgisayar, nesnelerin interneti, insan ile makine etkileşimi gibi uç teknoloji konularında yoğunlaştırılmasını istiyor. 

Konunun uzmanları Alibaba gibi şirketlerin yeniliklere daha hızlı yönelmesi gerektiğini düşünüyor. Pekin'de yerleşik IDC firmasının uzmanı Kitty Fok, Alibaba'nın yeni teknoloji üretmeyi sürdürmesinin önemine vurgu yaptı ve ekliyor: "Geçmişte yolu ABD teknoloji şirketleri açtı; şimdi Çin şirketleri bu alanda yatırıma yöneliyor".

Alibaba, şimdi yeni laboratuvarlarda çalışmak üzere 100 kadar yetenekli araştırmacıyı istihdam etmenin peşinde. Milyarder olmuş çoğu teknoloji firması kurucusu gibi, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma da bir tür vizyoner ve fütürist. Dünyayı yönlendiren CEO'ların yerini, gelecekte muhtemelen robotların alacağını ileri süren Ma, yapay zekanın dünyayı radikal biçimde değiştireceğine inanıyor.

Ekleme Tarihi: 12 Eki 2017 03:07