Ekonomi Güncelleme Tarihi: 19 Oca 2018 00:18

Brexit yasası Avam Kamarası'nda kabul edildi

Brexit yasa tasarısı, Avam Kamarası'nda kabul edildi. Brexit Bakanı David Davis, karardan memnun olduklarını söyledi.

Brexit yasası Avam Kamarası'nda kabul edildi

İngiltere’nin, Avrupa Birliği’inden (AB) çıkışını öngören yasa tasarısı Avam Kamarası’nda kabul edildi. Tasarı, Lordlar Kamarası’dan görüşüldükten sonra yeniden Avam Kamarası’na getirilecek.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, AB mevzuatının İngiltere iç hukukuna aktarılmasını öngören AB’den çıkış yasası Avam Kamarası’nda oylandı. Yasa tasarısı, 295’e karşı 324 oyla kabul edildi. Tasarı Lordlar Kamarası’nda da görüşüldükten sonra yeniden Avam Kamarası’nın oyuna sunulacak.

Lodlar Kamarası’nın, AB yanlısı olması ve değişiklik önerilerinde bulunmasının beklenmesi nedeniyle, tasarının parlamentodan geçmesinin kolay olmayacağı belirtiliyor.

Brexit Bakanı David Davis, tasarının parlamentoda “bu önemli basamağı” aşmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Muhalefetteki İşçi Partisi’nin sözcüsü Keir Stammer ise yasanın amaca uygun olmadığını öne sürdü.

Brexit yasası, İngiltere’nin AB hukukuna bağlı olmasına son verecek. Bu nedenle, İngiltere’nin AB’den ayrılmasından sonra kaos çıkmaması için mevzuatın İngiltere iç hukukuna aktarılacak.

Ekleme Tarihi: 19 Oca 2018 00:18